Martin Valenta Iné športy

Zápasnícky turnaj o Pohár mesta Krašník v Poľsku

Turnaj v Krašníku je už tradične veľmi kvalitne obsadený 300 športovcami z desiatich zahraničných družstiev a jedenástich domácich klubov, náš klub Baník Prievidza sa prezentoval tými najlepšími kadetmi, juniormi a žiakmi akých momentálne má.

V kategórii juniorov zaznamenali prievidzskí zápasníci po jednom víťaznom súboji, Botoš Boris porazil borca z Poľska presvedčivo na body a v druhom súboji taktiež s poliakom prehral na body.

Druhý zápasník Botoš Peter ml. sa prezentoval v súboji z poliakom skvelým hodom do záklonu a následným víťazstvom na lopatky, ďalší súboj prehral s borcom z Litvy. Dve zlaté a dve bronzové medaile zásluhou žiakov Pekár Patrik zlato, Kotian Tomáš zlato, Vincze Erik bronz, Bugoš Jozef bronz, potešili celú výpravu.

„//Čo sa týka bojovnosti a snahy treba pochváliť všetkých //“, uviedli na margo zápasníckeho turnaja vedúci družstva prievidzských reprezentantov Pekár Jozef , a ich tréner Botoš Peter.

Prístupom a nezáujmom zápasiť sklamal Samo Martinec. V boji o prvé miesto dokázal otočiť Tomáš Kotian nepriaznivý stav a Patrik Pekár vo finále porazil borca z Litvy na lopatky v druhej perióde po vydarenej akcii. Jozef Pekár mal nešťastný los keď v predkole dostal Estónca – neskoršieho finalistu a v boji o tretie miesto aj napriek všetkému úsiliu nedokázal udržať priaznivý vývoj a v tretej perióde po povinných bodoch pre domáceho borca prehral.

Za žiakov zápasnícky klub Baník Prievidza skončil na druhom mieste z 13-tich klubov.

PRETEKÁRI : Juniori : – 120 kg – Botoš Peter ml. – 7. miesto/11.
- 66 kg – Botoš Boris – 20.miesto/29.
- 66 kg – Antal Milan – 28. miesto/29
- 60 kg – Marko Daniel – 23. miesto/25
- 60 kg – Mendel Jozef ml. – 24. miesto/25
- 55 kg – Laco Mário – 12. miesto/13

Žiaci : – 73 kg – Pekár Patrik – 1. miesto
- 59 kg – Vincze Erik – 3. miesto
- 53 kg – Bugoš Jozef – 3. miesto
- 53 kg – Martinec Samuel – 5–6 miesto
- 44 kg – Kotian Tomáš – 1. miesto
- 38 kg – Pekár Jozef – 5. miesto

krasnik zapasenie pd
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM