Katarína Vlčková Šport

Začínajú sa boje o postup na majstrovstvá Európy: Vo volejbalovej dvanástke je aj Prievidžan

Konečná 12-členná výprava, ktorá odohrá prvý kvalifikačný zápas v bojoch o postup na majstrovstvá Európy 2015 je istá. V obrane nastúpi hráč VK Prievidza Matej Kubš.

Ilustračný obrázok k článku Začínajú sa boje o postup na majstrovstvá Európy: Vo volejbalovej dvanástke je aj Prievidžan
Zdroj: TASR

Tréneri slovenskej mužskej volejbalovej reprezentácie Flavio Gulinelli a Marek Kardoš už zverejnili 12-člennú nomináciu na prvý kvalifikačný zápas o postup na majstrovstvá 2015.

Slovenský tím odohrá prvý zápas už dnes o 18:00 v Poprade proti Maďarsku. V sobotu ich čaká Estónsko a v nedeľu Grécko. Druhý turnaj je naplánovaný už na budúci týždeň v Grécku, kedy víťazný tím kvalifikačnej C-skupiny postúpi priamo na majstrovstvá Európy do Bulharska a Talianska. Družstvo, ktoré sa umiestni na druhom mieste bude hrať na rok v baráži.

Nominácia slovenskej reprezentácie na turnaj kvalifikácie v Poprade:
Nahrávači: Michal Masný (Jastrzebski Wegiel/Poľ.), Juraj Zaťko (AZS Politechnika Varšava/Poľ.)
Smečiari: František Ogurčák (AZS Olsztyn/Poľ.), Matej Paták (Beauvais Oise/Fr.), Tomáš Kriško (Spartak VKP Myjava), Peter Janušek (Foinikas Syros/Gréc.)
Blokári: Emanuel Kohút (Bre Banca Cuneo/Tal.), Michal Červeň (GFC Ajaccio Volley-Ball/Fr.), Šimon Krajčovič (COP Trenčín)
Univerzáli: Milan Bencz (Itely Miláno/Tal.), Ľuboš Kostoláni (Fatra Zlín/ČR)
Libero: Matej Kubš (VK Prievidza)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM