Katarína Vlčková Basketbal

Začína finálový boj o zlato: Odnesú si ho prievidzskí basketbalisti?

Počas najbližších týždňov vyvrcholí extraliga basketbalistov, v ktorej si zmerajú sily dva najúspešnejšie tímy po základnej časti sezóny. Žlto-čierni z Inter Bratislava už dnes na svojej domácej palubovke privítajú BC Prievidzu.

Ilustračný obrázok k článku Začína finálový boj o zlato: Odnesú si ho prievidzskí basketbalisti?
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: TASR

Silné basketbalové tímy si zmerajú sily už dnes a v sobotu o 18:00 na bratislavských Pasienkoch v Hant Aréne. Hráči sú pripravení a diváci sa majú na čo tešiť.

Kto si domov odnesie titul?

Oba tímy sú pripravené a oba majú za sebou pozitívne výsledky z nadstavbovej časti. Bratislavský Inter v prvom kole play off zdolal Levice 4:0 na zápasy. Potom vyradil Komárno, no pri tomto zápase muselo rozhodnúť až tretie predĺženie. Basketbalisti Prievidze sa taktiež nenechali zaskočiť. V prvom kole zdolali Banskú Bystricu 4:0 na zápasy. V semifinále si poradili zo Svitom a hoci to spočiatku nevyzeralo ružovo, nakoniec vyradili Svit 4:2 na zápasy a prebojovali sa do finále, v ktorom budú bojovať o titul.

Máme šancu vyhrať

Zápasy budú určite zaujímavé a fanúšikovia sa môžu tešiť na napínavý súboj. Bilancia oboch tímov je zo základnej časti vyrovnaná, ako Prievidza, tak aj Inter vyhral na dva zápasy. Hornonitrania sa budú snažiť o svoj štvrtý titul majstrov Slovenska. Opora našich baníkov Corey Jefferson tvrdí, že hráči si veria a tešia sa na zaujímavú sériu. „Naše šance vidím nádejne. Inter bol prvý počas celej sezóny, preto je normálne, že ľudia očakávajú aj jeho víťazstvo. Oba tímy počas celej sezóny patrili medzi najlepšie družstvá a preto očakávam zaujímavú sériu. Inter ma viacero nebezpečných hráčov. Rančík, Williams, Graham, Baťka a Miloševič sú schopní vyhrávať dôležité zápasy. Udriha som ešte nevidel hrať, ale počul som, že má svoju kvalitu. Bude to náročná séria, ale my sme na ňu dobre pripravení. Máme najlepšiu obranu v lige a tá bude kľúčom k úspechu. Ak zahráme každý zápas na vysokej úrovni, potom máme veľkú šancu vyhrať titul,“ povedal o klubových ambíciach Jefferson pre oficiálny klubový web pdbasket.com.

Dáme si pozor na prievidzských ostrostrelcov

Bratislavčania sa budú spoliehať na širší káder a väčšie skúsenosti. Tréner Oleg Meleščenko upozorňuje, že jeho hráči budú musieť byť ostražití hlavne na prievidzských ostrostrelcov. „Vo finále sa stretávajú dva najlepšie tímy tohto ročníka. Rešpektujem silu Prievidze a aj to, že sa dokázala prebojovať do finále. Musíme bojovať na viac ako sto percent. Dostali sme sa na určitú úroveň, ale máme sa v čom zlepšovať. Prednosťou Prievidze je trojková streľba, tú musíme ubrániť. Ukázali, že keď dajú viac ako osem trojok, tak väčšinou vyhrávajú. Uvidíme, ako pristúpia k finále naši fanúšikovia. Verím, že do haly prídu, lebo Prievidžania pricestujú určite. Predsa len to je basketbalová bašta. Pokúsime sa ukázať pekný basketbal, ktorý bude ľudí baviť,“ uviedol tréner a bývalý hráč Prievidze, Meleščenko pre portál basket.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM