Ria Ferčáková Basketbal

Z tlačovej konferencie basketbalového klubu BC Prievidza

Ako sme Vám nedávno priniesli informáciu, klub BC Prievidza prežil a bude hrať basketbalovú extraligu.

Verejnosť i médiá bola pred niekoľkými dňami informovaní o vstupe zahraničného investora. Skutočnosťou je, že klub obdržal email, v ktorom cez sprostredkovanú osobu potencionálny zahraničný sponzor vyzýval vedenie klubu na odstúpenie do troch dní a prevod licencie. Ako povedal predseda basketbalového klubu p. Pavlenda, to bolo nereálne technicky a rovnako zmluvne nemožné, pretože v tak vážnych veciach nie je možné jednať cez sprostredkovanú osobu. Dodnes nie je známa identita zahraničného sponzora, ktorý komunikoval s klubom v zastúpení právnej firmy, aj to len prostredníctvom mailovej komunikácie a na odpoveď zo strany klubu nereagoval.

Finančný schodok, ktorý predstavoval 40 až 50 percent rozpočtu klubu na rok a ohrozoval účasť klubu v extralige, sa napokon podarilo z väčšej miery vykryť vstupom miestnych podnikateľských subjektov. Basketbalový klub bude v nadchádzajúcej sezóne pracovať s finančnými prostriedkami v predpokladanom objeme 170 až 180 000 €. V minulej sezóne 2010/2011 dosiahol príjem zo vstupného sumu na úrovni 150 000 €. Ako p. Pavlenda uviedol, spoliehajú sa aj v tejto sezóne na príjmy od lokálnych sponzorov a reklamnú činnosť. Basketbalový klub verí, že aj každý fanúšik svojou návštevou a platbou vstupného pochopí, že bojuje za zachovanie vrcholového basketbalu v meste. Ak by sa zachovala návštevnosť zápasov z minulého roku, tak sa to aj podarí.

Klub informoval prítomných aj o predpokladanej výške vstupeniek pre nadchádzajúcu basketbalovú sezónu. Cena vstupenky na jednotlivé zápasy bude stáť 3 € Klasická permanentka bude stáť 60 € Dôchodci a študenti budú môcť využiť zvýhodnenú 40 € permanentku Exkluzívna GOLD permanentka bude mať hodnotu 200 €. Bude zahŕňať aj vyhradené parkovacie miesto, reklamnú polokošeľu a vstup zadným vchodom. Rovnako novinkou bude predpredaj vstupeniek na konkrétne miesto.

V piatok 9.9. privítajú basketbalisti doma český klub Opava. V sobotu 10.9. doobeda sa uskutoční autogramiáda hráčov počas Baníckeho jarmoku. V termíne 15–18. septembra organizuje klub BC Prievidza medzinárodný basketbalový turnaj za účasti rakúskeho Klosterneuburgu, nemeckej Jeny a českého Chomutova.

Ďalšie podrobnosti okolo diania v basketbalovom klube budeme prinášať na našich stránkach.

RF

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM