Katarína Vlčková Rôzne

Z Kajšmentke značka? Beáta z Prievidze ziskuchtivým vytrela zrak

Autorka známeho breptu Kajšmentke, ktorý pobavil celé Slovensko, zrejme ešte nepovedala posledné slovo. Prievidžanka Beáta môže na slove inkasovať. Pozrite sa, akoby mohla zarobiť na svojej roztržitosti.

Ilustračný obrázok k článku Z Kajšmentke značka? Beáta z Prievidze ziskuchtivým vytrela zrak
Zdroj: Webnoviny.sk

Slovo, ktoré v jojkárskej súťaži Páli vám to? súťažiacej z Prievidze veľmi nevypálilo, sa stalo doslova hitom. Skomolené pôvodné slovo fajnšmeker v podobách kajšmentke, kožmeker či kajšmeker dostalo uplatnenie vo vtipných kolážach, slovných hračkách a v neposlednom rade urážkachna adresu Prievidžanky.

Viac o pani Beáte a jej brepte si môžete prečítať v článku Prievidžanka zvažuje žaloby: Brept KAJŠMENTKE sa stal hitom internetu, jej robí vrásky na čele.

Podľa portálu medialne.etren­d.sk slovo kajšmentke môže autorka Beáta Štípalová využívať ako ochrannú známku. Úrad priemyselného vlastníctva už žiadosť podľa portálu uverejnil, a to 5. augusta. Ochranná známka je kombinovaná, obsahuje slovo aj vizuálne zobrazenie.

Po tom, čo sa brept stal populárnym, sa internetom začal šíriť predaj tričiek a iných časti oblečenia, dokonca aj detského, označených nápisom Kajšmentke.

Podľa kategórie, do ktorej je kajšmentke v žiadosti zaradené, ho zrejme aj sama autorka chce využívať na označovanie oblečenia a obuvy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM