Katarína Vlčková Krimi

Z basy opäť do vyšetrovačky? Dvaja Prievidžania sa zrejme nepoučili, v centre mesta si varili pervitín

29-ročný Milan a 35-ročný Ján len pred nedávnom vyšli z väzenia, opäť však pokúšali osud. V centre mesta si varili pervitín. K tomu využili podľa polície miestne tetovacie štúdio.

Ilustračný obrázok k článku Z basy opäť do vyšetrovačky? Dvaja Prievidžania sa zrejme nepoučili, v centre mesta si varili pervitín
Zdroj: Policajný zbor SR

Muži si krátili dlhú chvíľu tým, že v priestoroch v centre mesta varili pervitín. Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva v Trenčíne Eleny Antalovej si obvinený Milan (29) dohadoval stretnutie a prišiel za Jánom (35) do prenajatých priestorov na Námestí slobody, v ktorých Ján prevádzkoval tetovacie štúdio. „So sebou si priniesol potrebné náradie na výrobu metamfetamínu. Obvinený Milan v priebehu dvoch hodín vyrobil metamfetamín – pervitín, ktorého časť si vzal so sebou a časť ponechal Jánovi. Kriminalisti pri prehliadke týchto priestorov a pri osobnej prehliadke u oboch mužov našli metamfetamín, z množstva ktorého by sa dalo vyrobiť niekoľko desiatok obvykle jednorazových dávok drogy," povedala hovorkyňa.

Ako ďalej prezradila, obaja muži boli už za podobný skutok odsúdení a nedávno sa vrátili z väzenia. „Vyšetrovateľ spracoval návrh na ich väzobné stíhanie. Sudca Okresného súdu v Prievidzi včera rozhodol, že na súd budú čakať vo väzbe. Za tento skutok im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov,“ dodala Analová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM