Katarína Vlčková Správy

Vyšetrovanie kauzy v Bani Nováky odročené: Pokračovať sa bude v septembri!

Okresný súd v Prievidzi po vypočutí nahrávok telefonátov z bane na dispečing odročil hlavné pojednávanie. Kauzou tragického prievalu v Bani Nováky sa bude zaoberať až v septembri.

Ilustračný obrázok k článku Vyšetrovanie kauzy v Bani Nováky odročené: Pokračovať sa bude v septembri!
Zdroj: Webnoviny.sk

Po vypočutí nahrávok s dispečingom na včerajšom pojednávaní samosudca Okresného súdu v Prievidzi Pavol Bielik odročil hlavné pojednávanie v prípade tragického nešťastia v Bani Nováky z novembra 2006. Podľa slov Bielika bude pojednávanie pokračovať v septembri.

„Prehrávanie nahrávok sme dnes ukončili, najbližšie sa v tejto veci bude pojednávať 8. a 10. septembra, pričom by mali vypovedať svedkovia i znalci,“ upresnil Bielik.
K prehrávaniu telefonických nahrávok s dispečingom sa vyjadril aj obhajca obžalovaných Peter Filip. „Nahrávky prehraté na pojednávaniach podľa mňa potvrdzujú moje tvrdenie, že moji klienti nemajú nič spoločné so skutkom, ktorý sa im kladie za vinu,“ povedal.

Obžalovaní z prečinu všeobecného ohrozenia v kauze nešťastia v bani sú stále štyria vedúci pracovníci Hornonitrianskych baní Prievidza V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Pripomeňme, že tragické nešťastie spôsobili rozbahnené nadložné íly, ktoré zasiahli stenový porub a prístupové chodby. Siedmim baníkom sa z prievalu podarilo uniknúť. Jozef Nečey, Milan Zrnek, Vladimír Ondrejka a Pavol Papaja zostali pod závalom a zahynuli.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM