Rôzne Tlačové správy

Vykročte zo školy do zamestnania: Prečo sa stať obuvníkom?

Niektoré ženy z nich majú mániu, pre mužov znamenajú eleganciu. Topánky „odnesú“ každého kamkoľvek! Prečo je výhodné mať v ruke remeslo a stať sa obuvníkom?

Ilustračný obrázok k článku Vykročte zo školy do zamestnania: Prečo sa stať obuvníkom?
5
Galéria
Zdroj: gabor.sk

Musia byť pohodlné, do každého počasia a hlavne kvalitné. Podľa týchto kritérií si všetci vyberáme topánky bez rozdielu na ich cenu či spoločenskú udalosť.

Obuv teda nie je iba otázka módy, ale nevyhnutnosť. Za každým párom sú nápady a šikovné ruky ľudí, vďaka ktorým slovenské obuvníctvo nezaniklo. Chcete byť medzi nimi?

Remeslo má zlaté dno

Mnohí vysokoškoláci nenájdu po škole uplatnenie vo svojom odbore. Na druhej strane sú tu profesie, ktoré doslova volajú po šikovných remeselníkoch. Známe porekadlo „Remeslo má zlaté dno“ potvrdzuje, že rukami si na Slovensku viete slušne zarobiť. Prečo to skúsiť ako obuvník?

V rámci tzv. duálneho vzdelávania, ktoré dáva štát medzi priority moderného školstva, to môžu stredoškoláci vyskúšať v závode Gabor v Bánovciach nad Bebravou. Čas strávia rovnako v škole, a rovnako závode. Získať tak môžu prax už počas štúdia a neskôr aj trvalú prácu.

Aj práca, aj pláca

Študenti za prácu v závode môžu získať odmeny až do výšky 200 eur mesačne, brigádovať počas prázdnin, navštevovať jazykové kurzy či získať štipendium až do 130 eur mesačne. Gabor im poskytne bezplatne stravu, pracovné oblečenie, dopravu, študijné a pracovné pomôcky.

Lákadlom je exkurzia do materskej firmy v Nemecku. A čo po škole? Štartom do života je stredoškolské vzdelanie s výučným listom alebo maturitou spolu so slovensko-nemeckým certifikátom odbornej spôsobilosti.

Práca pre každého

Ak si hľadáte prácu, nedajte sa odradiť tým, že nie ste vyučený v odbore. Stačí byť dobre motivovaný a absolvovať zaškoľovací program v závode.

Získate stabilné pracovné miesto v medzinárodnej firme, môžete čerpať zamestnanecké benefity z rozsiahleho sociálneho programu. Spoločnosť zabezpečuje pre zamestnancov aj podnikovú dopravu do práce, priebežne zvyšuje platy, poskytuje vernostný príspevok a ďalšie finančné odmeny.

Pre mamičky má firma program v ktorom je pracovný čas prispôsobený potrebnej starostlivosti o menšie deti. Stačí už len vykročiť v správnych topánkach za svojím štúdiom či zamestnaním!

(PR článok)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM