Martin Valenta Iné športy

Vydarený začiatok novej sezóny džudistov

Začiatkom novej sezóny pre džudistov TJ SOKOL Prievidza bolo I. kolo Turnaja olympijských nádejí v Považskej Bystrici. Naša 13 členná výprava odchádzala v sobotu 29.01.2011 v ranných hodinách do dejiska turnaja do Považskej Bystrice.

Tak ako aj pominulé roky turnaj je určený pre mládežnícke kategórie a pozostáva z niekoľkých kôl počas celého roka. Turnaja sa zúčastnili aj nováčikovia, ktorí prišli do klubu len nedávno.

Chlapci a dievčatá si počínali výborne o čom svedčia aj ich výsledky a tým aj prvé body do tabuliek. Turnaja sa zúčastnili kluby z Trenčianskeho a Žilinského kraja a ako hosť aj Judo klub z Bardejova. Teší Nás aj nominácia našich 2 pretekárov Mateja Škultétyho a Štefana Matiaša na sústredenie CTM Sever /Centrum talentovanej mládeže/, ktoré prebiehalo v dňoch 28 až 30 januára práve v Považskej Bystrici pod vedením skúsených trénerov.

Ako nenominovaní, na vlastné náklady sa sústredenia zúčastnili aj ďalší naši pretekári – Ján Matiaš a Juraj Svoboda. Dvere do CTM majú otvorené všetci pretekári, ktorí dokážu presvedčiť trénerov svojimi výsledkami, svojim talentom, cieľavedomosťou, fyzickou zdatnosťou.

Vráťme sa ale k samotnému turnaju. Môžem povedať, že naši pretekári začali novú sezónu tak ako som už spomínal vcelku výborne ale bolo poznať, že je to prvý turnaj a zápasili po dlhšej pauze, čo u niektorých spôsobilo slabší rozbeh v zápasoch ale niektorým naopak tento oddych od turnajov prospel.

Judistický kalendár je nabitý a čaká nás ešte množstvo zápasov počas celého roka. Tento bol len prvý, celkom úspešný, dá sa povedať, že zahrievací. Tu sú výsledky našich pretekárov:

Kategória Mini žiakov a žiačok:

Matúš Matiaš do 24 kg 3. miesto Zuzka Zacharová do 24 kg 4. miesto Alex Guláš do 30 kg 1. miesto Nikolas Karásek do 34 kg 4. miesto Denis Škultéty do 34 kg 2. miesto

Kategória Mladších žiakov a žiačok:

Jarko Brand do 34 kg 3. miesto Janko Zachar do 30 kg 3. miesto Timotej Čery do 40 kg 5. miesto Martin Vaško do 45 kg 3. miesto Peter Volkov do 40 kg 2. miesto

Kategória Starších žiakov a žiačok:

Rebeka Bahulová do 40 kg 3. miesto Ján Matiaš do 46 kg 4. miesto Matej Škultéty do 46 kg 3. miesto

judo p.bystrica
20
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM