Zuzana Vajayová Iné športy

Všetci džudisti TJ SOKOL Prievidza na stupni víťazov

Miestom konania Majstrovstiev stredoslovenského kraja kategórie starších žiakov, žiačok a mužov bola tentoraz Považská Bystrica.

V sobotu 30.4.2011 naša 5 členná výprava putovala do tohto dejiska a môžem povedať, že bola úspešná.

V kategórii starších žiačok nastúpila vo váhe do 57 kg Mária Šimová a obsadila 2. miesto. Ďalší naši pretekári v kategórii starších žiakov sa taktiež umiestnili zhodne na krásnom 2. mieste. Zabojovali a zaslúžene si domov odnášali striebro – Matej Škultéty vo váhe do 50 kg a Ján Matiaš do 46 kg. Ako posledný na tatami nastúpili v kategórii mužov Juraj Svoboda a&nb sp;Štefan Matiaš. Juraj zápasil vo váhe do 90 kg a po bojovnom výkone obsadil konečné zaslúžené 3. miesto.

Teraz by som chcel vyzdvihnúť výkon Štefana Matiaša, ktorí skončil na nádhernom 2. mieste. Štefan je vekovo ešte len dorastenec a vôbec po prvýkrát nastúpil v kategórii mužov. Nie je to až taký častý jav ale za splnenia určitých kritérií súťažného poriadku je to možné. Štefan zápasil po zranení/prasknutý malíček na ruke/ a po dvoj mesačnej zápasovej a aj z časti tréningovej pauze a to práve v kategórii mužov. Do tréningového procesu sa zapojil 3 týždne pred majstrovstvami a dokázal dobehnúť p octivým kvalitným tréningom vynútenú pauzu. Čakal som, že by mohol skončiť do 5. miesta a to by bol úspech ale vôbec asi nikto nečakal, že Štefan vystúpi na bedňu. Od začiatku si veril, išiel na plno počas celého zápasu, bojoval s chuťou a prehral len s víťazom kategórie. Vynikajúci výkon, ktorí určite mnohých upútal. Samozrejme všetci naši pretekári bojovali s chuťou a všetkým im patrí gratulácia za reprezentáciu našej TJ.

Zdroj: Ľudovít Škultéty – trenér TJ SOKOL Prievidza

TJ SOKOL PD
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM