Katarína Vlčková Iné športy

Volejbalová extraliga v plnom prúde: Pozrite, ako sa v úvode sezóny darilo našim

Prievidzský volejbalový klub už odštartoval extraligovú sezónu. Na domácej i hosťujúcej palubovke sa stretli v dvoch zápasoch s východniarmi. Prečítajte si, ako sa im darilo.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalová extraliga v plnom prúde: Pozrite, ako sa v úvode sezóny darilo našim
Zdroj: Dnes24.sk

Sezóna volejbalovej extraligy sa začala. Volejbalisti VK PD majú za sebou už dva zápasy. V prvom zabojovali proti VK KDS Šport Košice. Vo vyše hodinovom zápase rozhodovali Servický a Drobňák.

Stretnutie na východe Slovenska s nováčikom bolo jasnou záležitosťou skúsenejších Prievidžanov. Košičania v úvodoch prvých dvoch setov bojovali a držali krok s Prievidzou, to však nestačilo. „Výborné podanie Pineruu, jeho krajana Paeza, ale aj ostatných nedávalo šancu domácim hráčom na rovnocennú hru. Priebeh tretieho setu dovolil našim hráčom Prievidze vystriedať všetkých hráčov, čo konečný výsledok neovplyvnilo,“ povedal k zápasu Igor Mackovič z VK PD. Prievidza vyhrala nad Košicami 3:0 (-17, –17, –19).

Druhý zápas Prievidžania odohrali s Humenným. „Hráči VK mali po sobotnom víťazstve v Košiciach veľkú snahu v domácej premiére zopakovať hru a aj víťazstvo s majstrom z uplynulého ročníka najvyššej volejbalovej súťaže,“ opísal dojmy Mackovič. Ako pokračoval, Humenné v sobotu prekvapivo prehralo v Komárne, no v Prievidzi už hralo svoju majstrovskú hru.

„Hostia výborným podaním a obranou na sieti v zápase určovali vývoj a naši len doťahovali a v druhom sete ovládlo Humenné prievidzskú palubovku úplne. Prievidza sa nezmohla na nič,“ neskrýval sklamanie. Prievidžania sa v treťom sete zmobilizovali, no na obrat v zápase to nestačilo. VK PD v zápase s Chemes Humenné prehral 0:3 (-22, –12, –21).

Foto: Martina Suváková, Petráš

Volejbalová extraliga v plnom prúde: Prievidžania majú za sebou dva zápasy
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM