Katarína Vlčková Šport

Volejbalisti Prievidze vedú v dvojzápasovej sérii: Natreli to mužstvu z Komárna

V Komárne sa našim volejbalistom darilo. V prvom zápase extraligy mužov o 5. až 8. miesto spočiatku neistí tím Prievidžanov zvíťazil 3:1. V druhom zápase ich čaká odveta...

Ilustračný obrázok k článku Volejbalisti Prievidze vedú v dvojzápasovej sérii: Natreli to mužstvu z Komárna
Zdroj: Dnes24.sk

Spočiatku boli volejbalisti Prievidze pod takom, z ktorého však vyťažili výsledok 6:0. Spartak Komárno sa nedal zahanbiť a vyrovnal na 11:11. To ale nestačilo a „Tomášik výborným podaním zdramatizoval záver setu a rozhodovalo sa až po viacerých setbaloch oboch tímov, set skončil pre Prievidzu 30:28,“ povedal Igor Mackovič z kubu VK Prievidza.

V druhom sete opäť úradoval Tomášik, no Komárno si vytvorilo náskok, ktorý volejbalisti Spartaku využili na vyrovnanie stavu.
Nervozita našich volejbalistov sprevádzala aj v treťom sete. „Včas ale naši hráči zabrali, zatlačili podaním na súpera a set dotiahli do víťazného konca,“ priblížil Igor Mackovič. Hráči Prievidze sa naplno ukázali až vo štvrtom sete, v ktorom Komárňanci nemali šancu. Naši volejbalisti sa týmto víťazstvom chytili vedenia v dvojzápasovej sé­rii.

„V nedeľu 6.4. privítame Komárno doma o 18:00, kedy odohráme druhý – posledný zápas. V prípade vyrovnania stavu, ku ktorému dúfajme, že nedôjde, sa hrá bezprostredne po zápase Zlatý set, ktorý rozhodne o postupujúcom,“ dodal Mackovič.

Zostava VK Prievidza: Sládeček 4, Hrušík 16, Michalec 5, Pinerua 23, Kubš 17, Šimko 6, liberá Varga, Hraňo, (Valent 0, Povrazník 0, Frajt 2). Tréner: I. Hiadlovský.
Zostava Spartak Komárno: J. Tomášik 8, Demeter 15, Demčák 8, P. Šmahel 11, M. Patúc 3, Czápa 4, liberá Čech a S. Németh (Vavřinec 2, Zápala 3, Z. Németh 0, Moravčík 0). Tréner: E. Németh.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM