Katarína Vlčková Iné športy

Volejbalisti Prievidze si odskočili do Talianska. Poraziť domácich a spoznať kultúru...

Volejbalisti a volejbalistky z VK Prievidza už po 22-krát navštívili partnerské mesto v Taliansku, Lusernu San Giovanni. Okrem turistických zážitkov ich čakalo i niekoľko zápasov s domácimi tímami.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalisti Prievidze si odskočili do Talianska. Poraziť domácich a spoznať kultúru...
Zdroj: Dnes24.sk

Dva príležitostne zložené tímy VK Prievidze odcestovali do Talianska na viac kultúrny a poznávací, ako športový zájazd. Volejbalisti si vychutnávali čaro mesta Verony, Turína i Bibione. „Zájazd mal aj spoločenskú časť, športovci a prievidzskí poslanci boli prijatí na radnici mesta primátorom a poslancami mesta Luserna San Giovanni,“ povedal Igor Mackovič.

Úspech volejbalistiek

Okrem poznávania kultúry a pamiatok si športovci z VK Prievidza zmerali sily s domácimi. Dievčatá pod vedením Richarda Fodora odohrali najskôr dva zápasy v skupine s domácim klubom 3S Luserna. „Naše nezohraté baby v prvom zápase prehrali s prvým tímom 3S jasne 0:3, s druhým už vyhrali 3:0 a dostali sa do finále, ktoré nakoniec prinieslo vyrovnaný zápas. Prievidžanky po prvom vyhratom sete viedli neskôr 2:1, ale na víťazstvo potrebovali aj piaty set. Výhrou 3:2 vrátili prehru prvému tímu 3S Luserna 1 DF zo skupiny,“ priblížil Fodor.

Richard Fodor však neskrýval sklamanie. „Po dlhšom čase naše dievčatá vyhrali turnaj v Luserne, čo teší aj preto, že hrali proti Taliankám, hrajúcich riadnu súťaž, čo sa o našom tíme nedá povedať,“ dodal.

Výsledky:

VK Prievidza – 3S Luserna 1 DF 0:3 (-14;-18;-18)
VK Prievidza – 3S Luserna 2 DF 3:0 (21;23;23)
Finále o 1.miesto: VK Prievidza – 3S 1DF 3: 2 (20;-18;24;-13;5)
O úspech družstva sa zaslúžili: kapitánka Zuzana Jasovská, Miriama Kunová, Miriama Kozáková, Romana Durišová, Eva Turčanová, Silvia Žakovičová, Michaela Protušová a Barbora Luptaková.

Exibičný zápas mužov

Muži v zložení Patrik Šimko, Marek Hraňo, Roman Kašša, Rastislav Gombarčík, Matúš Michalec, Barborka a Peter Štepánek odohrali jeden exhibičný zápas s hostiteľmi. „Po ťažkom boji naši vyhrali 3:2 a mohli sa venovať viac pamiatkam,“ dodal na záver vedúci družstva Igor Mackovič.

Foto: Mackovič, Fodor

Volejbalisti a volejbalistky v Taliansku
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM