Katarína Vlčková Samospráva

Vodiči, super správa! V Prievidzi vyrastie nové a väčšie parkovisko

Problému nedostatku parkovísk sa nevyhýba ani Prievidza. Áut je čoraz viac kapacít na parkovanie čoraz menej. Prievidza sa snaží tento problém riešiť. Výsledkom by malo byť vybudovanie parkoviska pri železničnej a autobusovej stanici.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, super správa! V Prievidzi vyrastie nové a väčšie parkovisko
Foto: Katarína Vlčková

Podľa primátorky Prievidze Kataríny Macháčkovej po dlhoročných peripetiách s parkoviskom svitá na lepšie časy. Plocha pri železničnej a autobusovej stanici, ktorá patrila štátu a bola v správe Železníc SR bude prenajímaná mestu Prievidza na dvadsať rokov. Vyše 1 600 metrov štvorcových tak bude môcť plniť funkciu nového parkoviska v predstaničnom priestore.

Viditeľný problém s parkovaním pociťujú hlavne cestujúci a ľudia, ktorí na parkovisku čakajú svojich blízkych. Podľa mesta by malo parkovisku plynule nadväzovať na areál autobusovej stanice Prievidza pred budovou železničnej stanice, čím zlepší dopravnú kultúru cestovania. „Realizáciou projektu vznikne v tomto priestore spolu 68 nových parkovacích miest, a to 66 kolmých stojísk a 2 stojiská pre osoby s telesným postihnutím,“ uzavrela Macháčková.

Parkovisko dostane zelenú

Podľa samosprávy mesta sa problém s parkovaním riešil približne 20 rokov, mnohokrát neúspešne. Napokon vedenie mesta Prievidza uzavrelo dohodu o nájme pozemku so súčasným vedením Železníc SR. Onedlho tak výstavba nového parkoviska dostane zelenú. „Máme už projektovú dokumentáciu, ako aj schválené financie vo výške takmer 250-tisíc eur na výstavbu tohto parkoviska v rozpočte na rok 2014. Ak sa nič mimoriadne nestane, verím, že na novom parkovisku budú autá stáť už túto jeseň,“ potvrdil zástupca primátorky Ľuboš Maxina.

Foto: mesto Prievidza

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM