Katarína Vlčková Kultúra

Veľký kalendár podujatí: Čo nás čaká v roku 2014? Prievidza pripravuje tieto akcie

Prievidza chystá opäť už tradičné, spoločenské, kultúrne či hudobné podujatia pre svojich obyvateľov, ale i návštevníkov mesta. Tu je prehľad pripravovaných akcií až do konca tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Veľký kalendár podujatí: Čo nás čaká v roku 2014? Prievidza pripravuje tieto akcie
Zdroj: Dnes24.sk

8. APRÍL: UMENIE REGIÓNU – PREZENTÁCIA UMELECKÝCH REMESIEL

V Dome kultúry to bude žiť tradíciami. Umenie regiónu je pestré celodenné podujatie zamerané na tradície a prezentáciu umeleckých remesiel s ukážkami a možnosťou vyskúšania si rôznych ľudových techník i predaj umeleckých predmetov a ozdôb s puncom fašiangov, jari a Veľkej noci.

8.- 11. APRÍL: FEBIOFEST – FILMOVÝ FESTIVAL

21. ročník Medzinárodného filmového festivalu FEBIOFEST 2014 zavíta aj do Prievidze!
8. 4. Stopy na hrebeni – SR – 2013, Pavol Barabáš – najnovší dokument o zdolaní hrebeňov Vysokých Tatier dvojicou horolezcov
9. 4. Hořící keř – ČR – 2013, Agnieszka Holland – film získal 14 českých levov; strhujúca dráma o Janovi Palachovi
10. 4. Dvojník – VB – 2013, Richard Ayoade – vynikajúci film inšpirovaný rovnomenným dielom F.M. Dostojevského
11. 4. Arcibiskup Bezák Zbohom… – SR – 2014, Oľga Záblacká – unikátny dokument o dramatických osudoch prievidzského rodáka arcibiskupa Bezáka

12. APRÍL: NAJMILŠÍ KONCERT ROKA

O 15:00 v Dome kultúry deti z detských domovov a z náhradných rodín opäť predvedú svoj talent na Najmilšom koncerte roka. Prítomných divákov bude sprevádzať moderátor Ján Gordulič. Ako hostia vystúpia hudobná skupina Gremmy, Súkromná základná umelecká škola Diamonds a raper Lukáš Lacko.

14. – 17. APRÍL: VEĽKONOČNÉ TRHY 2014

Veľkonočné trhy sa uskutočnia na Námestí slobody. Pripravených bude množstvo stánkov so sviatočnou tematikou.

30. APRÍL: MAJÁLES

Májová veselica s programom a aktivitami bude na Námestí slobody. Čaká na vás tradičné stavanie mája s DSF Malý Vtáčnik a FS Vtáčnik Senior o 16:30, obľúbený Blší trh od 15:00, kolotoče, atrakcie pre deti od rána, občerstvenie, program a tancovačka s HS Necpalanka od 18.00 h. Podujatím sprevádzajú Michaela Pastieriková a Vojtech Bartko.

JÚN 2014: KULTÚRNE LETO

Súčasťou projektu Kultúrne leto na Námestí slobody budú aj tieto akcie: • LETNÁ ČITÁREŇ – priamo na námestí slobody – kontajner plný kníh • NIGHTART – KONCERTY PRIAMO NA NÁMESTÍ SLOBODY • 4.7. CYRILO-METODSKÉ OSLAVY • 26.7. ANNA BÁL • TEN LIHOCKÝ ZADNÝ VŔŠTEK

3. – 6. AUGUST: BAŽANT KINEMATOGRAF

Bažant Kinematograf je putovná filmová prehliadka, ktorá sa koná od roku 2003. Počas letných mesiacov sa po celom Slovensku premieta z dvoch retroautobusov vybavených na profesionálne premietanie 35 mm filmov päť slovenských alebo českých filmov. Premietať sa bude na Námestí slobody.

15. – 17. AUGUST: PRIEVIDZSKÉ HODY

Podujatie na Námestí slobody bude spojené so stretnutím Klubu rodákov hornej Nitry, Hodmi pri dychovke, tradičnou Mariánskou púťou a ďalšími sprievodnými aktivitami

AUGUST: III. BETON STREETBALL PRIEVIDZA

Na Námestí slobody sa bude konať 3. ročník streetballového turnaja pre neregistrovaných hráčov.

12. – 14. SEPTEMBER: BANÍCKY JARMOK

Do Prievidze zavíta tradičný výročný jarmok spojený s kultúrnym programom a s poskytovaním služieb občerstvenia.Jarmok pôjde cez Námestie J. C. Hronského, Štefánikovú ulicu, Mestský park.

26. SEPTEMBER: EŠTE DÚŠOK LETA

Multižánrové podujatie venované svetovému dňu cestovného ruchu.

OKTÓBER 2014: VEĽKÝ VÝPREDAJ VYRADENÝCH KNÍH

Knihy si môžete zakúpiť za symbolické ceny vždy v čase 10:00 – 17:00 v Dome kultúry Prievidza. Výťažok z predaja bude použitý na obnovu knižného fondu v Mestskej knižnici M. Mišíka v Prievidzi. 21. – 24. OKTÓBER: VIII. SLOVENSKÉ FILMOBRANIE Festival vynikajúcich slovenských filmov za účasti ich tvorcov. Akcia sa uskutoční v Dome kultúry.

NOVEMBER 2014: UMENIE REGIÓNU

V Dome kultúry to ožije tradíciami. Tešte sa na pestré celodenné podujatie zamerané na tradície a prezentáciu umeleckých remesiel s ukážkami a možnosťou vyskúšania si rôznych ľudových techník i predaj umeleckých predmetov a ozdôb s puncom Vianoc. Akcia je obohatená o dielne a prezentácie.

5. DECEMBER: MIKULÁŠ V MESTE

Na Námestie slobody príde tradičné podujatie spojené s príchodom Mikuláša do mesta s programom pre deti a rodičov.

13. – 23. DECEMBER: PREDVIANOČNÉ TRHY

Trhy budú prebiehať na Námestí slobody, Pribinovom námestí, Ul. G. Švéniho a Ul. Š. Moyzesa. Na tomto trhu nebudú chýbať stánky s občerstvením, kultúrny program a ani stánky s vianočnými dekoráciami.

31. DECEMBER: SILVESTROVSKÉ OSLAVY NA VÍTANIE NOVÉHO ROKA 2015

Na Námestí slobody je pripravená dopoludňajších hodinách silvestrovská zabíjačka. Večerný program je tradične v znamení tanečnej zábavy. A zabaviť sa budete môcť aj na Silvestrovskej veselici v Dome kultúry.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM