Zuzana Vajayová Od Vás

Veľkonočný úspech judistov 1. Judo klubu Prievidza

V uplynulú sobotu 7.4.2012 sa žiaci a žiačky 1. Judo klubu Prievidza zúčastinli 18. ročníka Veľkonočného turnaja v Uherskom Hradišti, ktorého usporiadateľom bola TJ Slovácka Uherské Hradište v jude.

Tohto turnaja sme sa zúčastnili už druhykrát na pozvanie riaditeľky súťaže, lebo minulý rok sme prišli traja Slováci z 3 klubov a podarilo sa nám vybojovať 3 zlaté medaily! Na turnaji štartovalo 250 žiakov, žiačok, dorastencov a juniorov z Česka a slovenských klubov juda z Prievidze, Martina, Bratislavy a Pezinka. Na turnaji štartovali a reprezentovali mesto Prievidza chlapci a dievčatá 1. Judo klubu Prievidza. Na tomto Veľkonočnom turnaji si počínali úspešne, keďže všetci pretekári a pretekárky priviezli z turnaja medaile.

Najväčší úspech dosiahol vo svojej kategórii mladších žiakov Marián Flimel ml., ktorý štartoval na tomto turnaji v dvoch hmotnostiach do 42 kg a do 46 kg, čo sme si vyskúšali prvýkrát, keďže nám to povolila riaditeľka súťaže.

Po náročných zápasoch a 5 víťazstvách získal zaslúžene v hmotnosti do 42 kg 2. miesto, kde ho porazil len majster Slovenska a jeho najväčší súper. Vo váhe do 46 kg mal ťažších súperov a aj napriek tomu, že bol unavený z predchádzajúcich zápasov získal rovnako krásne 2. miesto!

V kategórii mini dievčat štartovala v hmotnosti do 28 kg Júlia Švecová. Julka sa v tomto turnaji už prejavila ako skúsená pretekárka a obsadila po jednom víťazstve 2. miesto. Veľmi dobrý štart do judistickej kariéry zaznamenal v kategórii starších žiakov Matúš Kaštier.

Matúš štartoval v hmotnosti do 38 kg. Napriek tomu že tento turnaj bol len jeho druhým turnajom a Matúš nemá veľa pretekárskych skúseností dokázal 2 súperov poraziť a obsadil výborné 2. miesto. V kategórii starších žiakov v hmotnosti do 73 kg si po snaživom výkone vybojoval 3. miesto Jakub Halenár.

Veľmi dobrý výsledok z Veľkonočného turnaja je pre žiakov a žiačky 1. Judo klubu Prievidza povzbudením do ďalšieho tréningu.

Výsledky jednotlivcov:

Mini dievčatá

v hmotnosti do 28 kg: 2. Júlia Švecová

Mladší chlapci

v hmotnosti do 42 kg: 2. Marián Flimel v hmotnosti do 46 kg: 2. Marián Flimel

Starší chlapci

v hmotnosti do 38 kg: 2. Matúš Kaštier v hmotnosti do 73 kg: 3. Jakub Halenár

Zdroj: Marián Flimel st.

Turnaj Uherske Hradiste
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM