Katarína Vlčková Iné športy

Veľké úspechy na majstrovstvách Slovenska: Prievidzskí karatisti nezapreli srdce bojovníka

Karate tímu z Prievidze sa podarilo získať 5 zlatých, 4 strieborné a jednu bronzovú medailu. Opäť raz ukázali, že sú vo výbornej kondícii.

Ilustračný obrázok k článku Veľké úspechy na majstrovstvách Slovenska: Prievidzskí karatisti nezapreli srdce bojovníka
Zdroj: Dnes24.sk

Majstrovstvá Slovenska v Martine boli pre našich karatistov náročné. „V jednotlivých kategóriách sa naši pretekári pasovali so špičkovými karatistami na Slovensku, ako u detí tak aj u dospelých. Získať medailové umiestnenie bolo preto veľmi náročné, ale naši pretekári nič nepodcenili a do každého súboja išli nielen s umom karate, ale aj so srdcom bojovníka,“ povedal pre náš portál tréner Miroslav Šenk.

Súťaž začala kategóriami kata, kde mali Prievidžania väčšiu časť tímu a po prvých kolách sa prebojovali do finále. Boj o medaile sa mohol začať. „Našim pretekárom sa podarilo ukázať, že nie sú úspešní len počas roka, ale aj na majstrovstvách Slovenska stoja na stupni víťazov,“ teší sa tréner karatistov.

Prievidzskému tímu sa podarilo získať 5 zlatých, 4 strieborné a jednu bronzovú medailu. Najúspešnejšou pretekárkou klubu FKŠ a aj celého šampionátu bola Kristínka Huová, ktorá jednoznačne dominovala vo všetkých kategóriách, v ktorých pretekala.

„Veľmi pekne zápasil a potvrdil svoje doterajšie výkony Marek Pavlák, ktorý v ťažkých zápasoch porazil všetkých svojich súperov a stal sa majstrom Slovenska. Veľmi pekne cvičil súborné cvičenia aj Maťko Svitok, ktorý skončil na peknom druhom mieste,“ vymenúva Šenk.

Pre trénera je prekvapením Andrej Frajka, ktorý počas tohto roku začal súťažiť a v jednotlivých kolách sa na medailové umiestnenia pomerne rýchlo adaptoval, čo potvrdil aj na majstrovstvách Slovenska.

Lukrécia Lahká tento raz ťahala za kratší koniec. Vo svojich kategóriách skončila na dvoch druhých miestach, hneď za Kristínkou Huovou a jednom treťom mieste.

V kategórii družstiev kata chlapci získalo FKŠ Prievidza medailové druhé miesto.

Výsledky:

Kristínka Huová – 4× zlato (2× kata 1× kobudo a 1× kumite)
Marek Pavlák – 1× zlato v kategórií kumite
Maťko Svitok – 1× striebro v kategórií kata chlapci
Andrej Frajka – 1× bronz v kategórii kata chlapci
Lachká lukrecia – 1× striebro v kategórii kata dievčatá, 1× striebro v kabudo
Družstvo kata chlapci – 1× striebro

Majstrovstva slovenska v karate FKŠ
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM