Daniel Palacka Samospráva

Veľká rekonštrukcia škôl a škôlok v Prievidzi: Radnica vyčlenila slušný balík

Niektoré Prievidzské ZŠ a MŠ nie sú zrovna v najlepšej kondícii. Pozrite, ktorých zariadení pre deti sa to týka.

Ilustračný obrázok k článku Veľká rekonštrukcia škôl a škôlok v Prievidzi: Radnica vyčlenila slušný balík
Zdroj: TASR

Rekonštrukcia strechy ako i sanačné práce a stavebné úpravy vo vnútri budovy Materskej školy (MŠ) na Ulici D. Krmana v Prievidzi stoja radnicu viac ako 70.000 eur. Práce vo vnútri budovy škôlky sa začali ešte koncom októbra, k realizácii prác na streche pristúpili v tomto období. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

„Predmetom rekonštrukčných prác je výmena strešnej krytiny, realizácia nového odkvapového systému. Okrem týchto opráv sa už realizuje aj kompletná výmena podzemných častí rozvodov dažďovej kanalizácie a tiež sanácia poškodenej vnútornej omietky budovy školy,“ spresnil Ďureje.

Ako pripomenul, radnica na opravu objektov škôl a škôlok v jej zriaďovateľskej pôsobnosti vyčlenila z tohtoročného rozpočtu viac ako 400.000 eur. „V tomto roku sa postupne realizujú opravy a investičné akcie aj v materských školách na Ulici M. Mišúta a Nábreží svätého Cyrila. V prípade základných škôl boli finančné prostriedky investované v tých na Ulici S. Chalupku, Ulici P. Dobšinského, Rastislavovej a Malonecpalskej ulici,“ vymenoval.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM