Katarína Vlčková Samospráva

V Prievidzi vyrastie ďalšie dopravné ihrisko: Pozrite sa, kde bude stáť a kto ho môže využiť

Prievidzskí poslanci odklepli niekoľko projektov. Jedným z nich je aj revitalizácia poškodenej asfaltovej plochy a vybudovanie dopravného ihriska v areáli Materskej školy na Ulici Clementisa.

Ilustračný obrázok k článku V Prievidzi vyrastie ďalšie dopravné ihrisko: Pozrite sa, kde bude stáť a kto ho môže využiť
Zdroj: TASR

Materská škola na Ulici Clementisa predložila mestu projekt Doprava s Volkswagenom v Rozprávkove. Celkový rozpočet projektu je vo výške 5 361 eur, z toho nadácia Volkswagen prispeje sumou 2 967 eur, mesto Prievidza 854 eurami a zvyšných 1540 eur pôjde zo štátneho rozpočtu, sponzorského daru a z peňazí rodičovského združenia pri MŠ sv. Cyrila.

„Zámerom projektu je revitalizácia poškodenej asfaltovej plochy a následne zriadenie dopravného ihriska. Projekt napomôže prakticky uplatňovať pravidlá správania sa na ulici, ktoré získajú prostredníctvom modelovo vytvorených situácií na školskom ihrisku s detskými dopravnými prostriedkami, dopravnými značkami a pripravenými aktivitami,“ povedal manažér projektu Ivan Benca.

Podľa hovorcu mesta Michala Ďurejeho sa v Prievidzi nachádzajú už dve dopravné ihriská, a to v Necpaloch a v Materskej škole sv. Cyrila.
Tretie dopravné ihrisko na Ulici Clementisa by malo byť rovnako prístupné pre verejnosť a mamičky s deťmi. „Veľkosť plochy bude približne rovnaká a vybavenie dopravného ihriska bude taktiež obsahovať podobné dopravné značky a moduly,“ povedal pre náš portál Prievidza24 Michal Ďureje.

Dopravné ihrisko Prievidza Clementisa
3
Galéria
Foto: Katarína Vlčková
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM