Daniel Palacka Iné športy

V Prievidzi sa konali MS v zápasení: Pozrite, ako sa darilo našim

Prievidza v sobotu hosťovala Majstrovstvá Slovenska v zápasení. Na žinenky nastúpili aj prievidzskí zápasníci. V článku sa dočítate ako sa im v silnej konkurencii darilo.

Ilustračný obrázok k článku V Prievidzi sa konali MS v zápasení: Pozrite, ako sa darilo našim
Zdroj: TASR

V sobotu, 8. Novembra 2014, organizoval Zápasnícky klub Baník Prievidza z poverenia Športovo-technickej komisie Slovenského zápasníckeho zväzu Majstrovstvá Slovenska seniorov v zápasení voľným aj grécko-rímskym štýlom.

Boje zápasníkov prebiehali na palubovke v športovej hale na dvoch žinenkách. Prievidzu reprezentovala na majstrovstvách trojica zápasníkov.

Voľný štýl: V kategórii do 57 kg Jaroslav Bahníček, do 86 kg Ondrej Dubec a do 70 kg Miroslav Marcinek. Práve posledný menovaný sa postaral o husársky kúsok, keď v najviac obsadenej kategórii postúpil až do finále, kde podľahol Kusiakovi zo Sniny. Blízko k úspechu mal aj Jaroslav Bahníček, ktorý obsadil 4. miesto. Ondrej Dubec obsadil 12. priečku. Celkovo obsadil ZK BANÍK Prievidza 9. miesto.

Grécko-rímsky štýl: V súťaži grécko-rímskym štýlom sa bojov zúčastnil Miroslav Marcinek v hmotnostnej kategórii do 71 kg, kde obsadil 6. miesto a Jaroslav Bahníček, ktorý v kategórii do 59 kg obsadil 6. miesto, keď musel svoje boje ukončiť predčasne pre zranenie – zlomené rebro. ZK BANÍK Prievidza skončil v grécko-rímskom štýle na 11. mieste.

„Turnaj prebehol podľa očakávaní, vo voľnom štýle sa najviac darilo borcom z Bratislavy a Košíc. V grécko-rímskom štýle sa presadili zápasníci zo Šamorína a VŠC Dukla Banská Bystrica. Som rád, že sme mohli vidieť priamu konfrontáciu seniorov v oboch štýloch, reprezentantov, veteránov i mladých chalanov. V kategórii seniorov ťaháme v súčasnosti za kratší koniec, sústreďujeme sa na prácu s deťmi, vychovať a udržať seniora je veľmi náročné a komplikované. Preto som nesmierne rád, že Miro Marcinek získal striebro a ukázal, že Baník Prievidza má svoje miesto na mape Slovenského zápasenia aj v kategórii mužov. Účasť na turnaji bola nízka, preto by bolo možno na mieste usporiadať v budúcnosti otvorené majstrovstvá s účasťou zápasníkov z Českej republiky, tak ako to bolo kedysi úplne bežné. Organizačne sme podujatie zvládli. Ukázali sme silu kolektívu, ktorý je v ZK Baník Prievidza naozaj silný,“ uviedol podpredseda ZK Baník Prievidza Libor Mokrý.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM