Monika Földešiová Kultúra

V Prievidzi otvorili výstavu z tvorby fotografov Žilinského kraja

Prierez tvorbou popredných neprofesionálnych fotografov Žilinského kraja prezentuje výstava, ktorú dnes sprístupnili verejnosti v galérii Regionálneho kultúrneho centra (RKC) v Prievidzi.

Výstavu pod patronátom Žilinského i Trenčianskeho samosprávneho kraja a v spolupráci s RKC Prievidza pripravil Fotoklub Obzor zo Žiliny, ktorý poskytol ucelenú kolekciu viac než sto fotografií. Klub ju po prvý raz inštaloval vlani v Žiline pri príležitosti 30. výročia svojho vzniku. Podieľalo sa na nej 20 fotografov, bývalých i súčasných členov klubu. K nim sa ešte v Prievidzi pridala svojimi najlepšími prácami šestica fotografov z Liptova. Čiernobiele i farebné fotografie prezentujú najrozličnejšie žánre, od umeleckej reportáže cez portrét, krajinárske fotografie až po digitálne experimenty s fotografiu.
Cieľom výstavy, ktorá je prvou tohtoročnou v galérii RKC, je podľa slov jeho riaditeľky Ľudmily Húskovej bližšie sa navzájom lepšie spoznávať aj cez tvorbu amatérskych fotografov. Oba kraje totiž spolu susedia, ale spolupráca v oblasti kultúrnych aktivít nie je na dostatočnej úrovni. Aj táto výstava by mohla byť ako prvá lastovička impulzom k intenzívnejšej spolupráci, konštatovala Húsková. Privítal to aj vedúci Fotoklubu Obzor Martin Tomáška. Očakáva, že najbližšie sa predstavia fotografi z hornej Nitry na svojej prvej výstave v Žiline.
Výstava v Prievidzi potrvá do 15. februára 2011.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM