Katarína Vlčková Samospráva

Záujem o poslanecké kreslá v Prievidzi: Pozrite ako klesol počet kandidátov oproti minulosti!

Nedeľná polnoc bola konečným termínom pre uzatvorenie kandidátnych listín nielen pre uchádzačov o post primátora miest, ale aj pre záujemcov o poslanecké mandáty. Koľko ľudí sa chce stať v Prievidzi mestským poslancom?

Ilustračný obrázok k článku Záujem o poslanecké kreslá v Prievidzi: Pozrite ako klesol počet kandidátov oproti minulosti!
Zdroj: Dnes24.sk

V Prievidzi bolo doteraz k dispozícii 31 poslaneckých miest, tomu je však koniec. Po novom poslanci odklepli na jednom zo zasadnutí MsZ, že kresiel bude menej, teda 25. Tento rok sa uchádza o poslanecké kreslá celkovo 123 uchádzačov, pričom v roku 2010 ich bolo 142.

Viac kandidátov zastupujú politické strany. „Spolu 15 politických strán doručilo kandidátne listiny na 94 poslancov Mestského zastupiteľstva v Prievidzi, zvyšných 29 kandidátnych listín na poslancov Mestského zastupiteľstva v Prievidzi doručili nezávislí kandidáti,“ priblížil Alojz Vlčko z MsÚ.

„Všetky potrebné informácie, ako napríklad menoslov, budeme môcť zverejniť po zasadnutí Mestskej volebnej komisie. Prvé stretnutie máme zvolané vo štvrtok 25.9. 2014 o 16:00. Zoznam zaregistrovaných kandidátov na primátora mesta a poslancov do mestského zastupiteľstva bude zverejnený v zákonom stanovenom termíne a spôsob a formu určí Mestská volebná komisia,“ dodala pre náš portál zapisovateľka MsVK Jana Králová.

Kompletný zoznam kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva po obvodoch si pozrite TU.

Foto: ilustračné, MsÚ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM