Peter Klimant Správy

V pohostinstve i v hasičskej zbrojnici: Obyvatelia obce pri Prievidzi volia na netypických miestach

V miestnej hasičskej zbrojnici či miestnosti, ktorá je súčasťou pohostinstva. Obyvatelia jednej z dediniek pri Prievidzi môžu odovzdať svoj hlas na netradičných miestach.

Ilustračný obrázok k článku V pohostinstve i v hasičskej zbrojnici: Obyvatelia obce pri Prievidzi volia na netypických miestach
Zdroj: TASR

V miestnej hasičskej zbrojnici či miestnosti, ktorá je súčasťou pohostinstva v časti Solka, môžu dnes obyvatelia Nitrianskeho Pravna v okrese Prievidza odovzdať svoj hlas vo voľbách do Národnej rady SR.

„Vzhľadom na to, že tu máme postarších ľudí, ktorí nemôžu dochádzať do Pravna na voľby, tak na základe tohto sme zvolili túto miestnosť,“ ozrejmil výber volebného okrsku člen volebnej komisie v časti Solka Karol Dudáš.

Nejde o novinku

Sídlo okrsku v budove miestneho pohostinstva nie je v Solke novinkou, komisia sa tam vrátila po niekoľkých rokoch, keď mohli obyvatelia obce chodiť voliť do multifunkčného objektu v blízkosti miestneho cintorína. „Vrátili sme sa naspäť, pretože to už nie je ono, už to podľa mňa patrí nebožtíkom,“ poznamenal Dudáš.

Volebný okrsok sídli v malej miestnosti, avšak podľa Dudáša komisii i voličom postačuje. „Na počet občanov to stačí úplne. Po jednom nám prichádzajú, odvolia, prídu, odchádzajú, zase prídu ďalší,“ dodal.

Priestorovo väčšia

Naopak, väčšiu miestnosť majú k dispozícii voliči a členovia volebnej komisie v hasičskej zbrojnici, ktorá sa nachádza v blízkosti základnej a materskej školy v Nitrianskom Pravne. „Je to aj miestnosť pre kultúru, aj sa tu vždy volí,“ povedala podpredsedníčka tamojšej okrskovej volebnej komisie Alena Majorová.

„Mali sme tu najstaršiu voličku s ročníkom narodenia 1927, ale pani prišla ešte sama, celkom čiperka,“ poznamenala Majorová. Podľa jej ďalších slov volebnú účasť odhaduje na dobrú. „Nie som prvýkrát tu na voľbách v našej požiarnej zbrojnici, oproti tým rokom sa mi zdá, aj práve touto staršou paňou, bude tá účasť hádam dobrá,“ dodala.

Na portáli Dnes 24 vám prinášame ONLINE prenos z volieb za celé Slovensko. Sledujte ich priebeh spolu s nami.

Prečítajte si tiež:

Voľby sa začali aj na hornej Nitre: Ich priebeh je zatiaľ pokojný

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM