Katarína Vlčková Správy

V meste sa opäť začalo kosiť: Pribudnúť by mali kvety aj zeleň

Technické služby v Prievidzi už začali z druhou tohtoročnou kosbou aj vďaka teplému počasiu. Dôjde aj na výsadbu niekoľkotisícového počtu letničiek a viac ako sto nových stromov.

Ilustračný obrázok k článku V meste sa opäť začalo kosiť: Pribudnúť by mali kvety aj zeleň
Zdroj: TASR

Technické služby v Prievidzi už začali z druhou tohtoročnou kosbou aj vďaka teplému počasiu. Dôjde aj na výsadbu letničiek a nových stromov.

Máme za sebou mimoriadne teplú zimu a skorý nástup jari. Technické služby Prievidza preto začali s prácami o mesiac skôr ako sa predpokladalo. V meste sa začalo kosiť už prvého apríla, druhá vlna kosenia sa rozbehla už koncom mesiaca.

„V tomto prípade je naším pánom najmä počasie, ak bude suché leto, prispôsobí sa tomu intenzita údržby. Budeme môcť menej kosiť a viac sa sústredíme napríklad na údržbu záhonov,“ uviedol konateľ TSMPD Miroslav Procháska.

Podľa Technických služieb sa počíta tento rok s piatimi kosbami, čo je v porovnaní s inými mestami oveľa intenzívnejšia údržba trávnatých plôch. Ocenia to najmä alergici a ľudia trpiaci astmou.

Oproti minulému roku sa skôr začali práce na údržbe mestských záhonov. „V tomto týždni začíname s výsadbou takmer 9 000 letničiek na Námestí slobody do kvetinových pyramíd a do závesných kvetináčov. Okrem toho v tomto roku vysadíme aj 140 stromov v rámci náhradnej výsadby,“ dodal Procháska.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM