Katarína Oravská Iné športy

Úspešní prievidzskí judisti: Z Majstrovstiev Slovenska hneď niekoľko vzácnych kovov!

Pekné úspechy zožali naši judisti na Majstrovstvách Slovenskej republiky. Vybojovali hneď niekoľko medailových umiestnení.

Ilustračný obrázok k článku Úspešní prievidzskí judisti: Z Majstrovstiev Slovenska hneď niekoľko vzácnych kovov!
Zdroj: Dnes24.sk

Najcennejšie umiestnenie v rámci Slovenskej republiky je v každom športe určite umiestnenie a medaila z Majstrovstiev Slovenskej republiky, či už ide o seniorskú alebo o mládežnícku kategóriu a tak je tomu aj v jude.

Dôsledná príprava

Tomu musí alebo mala by predchádzať určitá fáza prípravy a tá prievidzských judistov začala už v januári 2015, keď rok začínali domácou kondično-technickou prípravou s postupným nabehnutím do série turnajov, kde najmä starší žiaci začali zápasiť ligu dorastencov, čo nemajú v tejto kategórii ako žiaci jednoduché ale v konečnom dôsledku sa im to vrátilo práve vo svojej žiackej kategórii a práve na M SR. Majstrovstvá Slovenskej republiky v kategórii mladších a starších žiakov a žiačok sa konali v Rimavskej Sobote za účasti 35 klubov celého Slovenska.

„Majstrovstvá SR začínajú v jude od kategórie mladších žiakov a teda je to prechod od tzv. mini žiakov do mladších žiakov, kde sa vôbec prvýkrát bijú o medailičku ako sa hovorí zo Slovenska a tu hrá rolu u niektorých prílišný strach, stres a tréma. V tejto kategórii sme mali 3 pretekárov a dvaja z nich sa umiestnili na bedni a to Miloš Oller a Mário Klopan, obaja na krásnom 3. mieste, keď to boli ich prvé majstrovstvá,“ opísal tréner TJ Sokol Prievidza Ľudovít Škultéty.

Šťastie však neprialo nášmu tretiemu mladšiemu žiakovi Jaroslavovi Píšovi, ktorý napokon obsadil 7. miesto. Po nich sa na tatami postavili ich starší kamaráti – starší žiaci a žiačky. Tu sme získali celkovo 5 medailí a to 1× zlato, 3× striebro a 2× bronz.

Dochádza, tréning aj chuť

O zlato sa zaslúžil a majstrom SR sa stal Adam Kiepeš, vicemajstrom Nikolas Karásek, Laura Sýkorová, Júlia Švecová a bronzovú medailu si domov odnášali Denis Škultéty a Dominika Humajová. Kúsok za umiestnením ostal Matúš Klopan, keď obsadil 5. miesto.

„Celkovo tieto medailové umiestnenia vyniesli TJ Sokol Prievidza spomedzi už spomínaných 35 klubov pre prievidzské judo krásne 7. miesto a keď to rozmením na drobné v hodnotení klubov samostatne v kategórii mladších žiakov 15. miesto, v kategórii starších žiačok výborné 7. miesto a v kategórii starších žiakov vynikajúce 2. miesto,“ objasnil Škultéry.

Ako pokračoval, za týmto všetkým je dochádzka na tréning, samotný tréningový proces a chuť venovať sa tomuto športu vo svojom voľnom čase, čo často v dnešnej dobe vo všeobecnosti už začína absentovať a v neposlednom rade aj výborný sparing na tréningu, hoci judo nie je kolektívny šport, ale nedá sa robiť bez kolektívu a teda sparingu a za to patrí vďaka aj starším chlapcom dorastencom a juniorom.

Výsledky TJ Sokol Prievidza – Majstrovstvá Slovenskej republiky v jude:

Kategória Mladších žiakov:

3. miesto Miloš OLLER do 34 kg
3. miesto Mário KLOPAN do 50 kg

Kategória Starších žiakov:

1. miesto Adam KIEPEŠ do 73 kg
2. miesto Nikolas KARÁSEK do 66 kg
3. miesto Denis ŠKULTÉTY do 55 kg

Kategória Starších žiačok:

2. miesto Júlia ŠVECOVÁ do 40 kg
2. miesto Laura SÝKOROVÁ do 52 kg
3. miesto Dominika HUMAJOVÁ do 63 kg

Foto: TJ Sokol Prievidza

Úspešní prievidzskí judisti
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM