Martin Valenta Rôzne

Úsmev a čaj

Počas posledného januárového víkendu od 29. do 31. 1., sa v Prievidzi konala akcia Úsmev a čaj, ktorú zabezpečovala organizácia Úsmev ako dar.

Dobrovoľníci dopredu pripravili horúci ovocný čaj a podávali ho v poobednajších hodinách od 13:00 do 16:30 sánkujúcim sa deťom a ich rodičom na populárnom „ihrisku“ v Čiernom meste.

Spočiatku ľudia nevedeli, o čo ide, neskôr si zvykli a dokonca sa začali pýtať, či sa čaj bude podávať aj nabudúce. Rodičia, deti aj dobrovoľníci sa pri príprave, podávaní aj pití čaju zabavili a dokázali vytvoriť príjemnú, dokonca až rodinnú atmosféru pri horúcom nápoji.

Spokojní boli všetci a organizácia Úsmev ako dar sa dostala zase o niečo viac do povedomia ľudí, čo bolo jedným z cieľov tejto akcie.

//„Sánkujúci aj sami od seba chceli prispievať, hoci to sme neprijímali, ani nevyžadovali,“ //vraví Martina Hirtlová, jedna z dobrovoľníčok, ktorá sa akcie zúčastnila. //„Pochvaľovali si, deti sa bavili a vďaka teplému čaju ostali vonku aj dlhšie, takže nepresedeli polročné prázdniny doma. Dostali sme veľmi pozitívne ohlasy! Dokonca aj my sme sa zabavili na sánkach popri podávaní čaju.“ //

usmev a caj
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM