Monika Földešiová Iné športy

Trio prievidzských karatistiek opäť úspešné, obsadili druhé miesto

Uplynulý víkend sa na bratislavských Pasienkoch konal už 33. ročník tradičnej Veľkej ceny Slovenska. Ema Brázdová bola opäť zlatá, Nikoleta Merašická a Ľudmila Bačíková získali bronz. Ako družstvo obsadili druhé miesto.

Ilustračný obrázok k článku Trio prievidzských karatistiek opäť úspešné, obsadili druhé miesto
Zdroj: Dnes24.sk

Medzinárodného turnaja zaradeného do Stredoeurópskej ligy karate sa z prievidzskej Športovej školy karate Prievidza zúčastnilo družstvo kadetiek. Karatistky najprv zažiarili v individuálnej kategórii, kde sa najviac darilo Eme Brázdovej, Talentu novej Európy. Zdolala všetky súperky pomerom 5:0. V semifinále narazila na tímovú kolegiňu Nikoletu Merašickú. Merašická po prehre o finále nezaváhala v súboji so slovinskou reprezentantkou a obsadila tretiu priečku zhodne ako Ľudmila Bačíková. Po nevydarenom prvom kole sa musela uspokojiť len s repasážou a následným bronzom. Brázdová si ziskom prvého miesta zapísala plný bodový zisk do bodového rebríčka prípravy na Majstrovstvá sveta kadetov a juniorov v Španielsku.

Po súťaži jednotlivcov nasledovali divácky zaujímavé súťaže družstiev. V tejto kategórii sa Prievidžanky stretli vo finále s národným seniorským tímom Chorvátska, ktorému slušne sekundovali.
„Som na dievčatá veľmi pyšná, do súťaže zaraďujeme nové zostavy a zaradili sme aj novú zostavu do súťaže družstiev. Sú veľmi šikovné a plastické. Nerobí im problém zacvičiť čokoľvek. Momentálne sa sústreďujeme na prípravu na nadchádzajúce MS kadetov a juniorov. Odštartovali sme ju na jednotku, dúfam, že sa nám formu podarí nielen udržať ale aj vystupňovať. O mesiac nás ale ešte čakajú Majstrovstvá Slovenska detí, posledný Slovenský pohár a súťaže začiatočníkov. Máme čo robiť,“ dodala k príprave trénerka Dušana Čierna.

Trio karatistiek s celkovým ziskom 4 medailí (1–1–2) posunuli Športovú školu karate spomedzi 70 klubov Európy na výborné 8. Miesto.

ZDROJ: ŠŠK Prievidza www.karate-prievidza.sk
FOTO: Damián Macho

Trio karatistiek opäť úspešné
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM