Jozef Bacigál Rôzne

TRENČÍN/TRNAVA: Mlaď štyroch prihraničných krajov spojí projekt 4R4Y

Trenčín/Trnava 4. marca (TASR) - Vybudovanie siete detských a mládežníckych organizácií v štyroch prihraničných krajoch Českej a Slovenskej republiky je hlavným cieľom projektu cezhraničnej spolupráce 4 Regions 4 Youth. Podľa PR manažéra Karola Drob

„Prostredníctvom dobrovoľníckych aktivít sa môžu pokúsiť pozitívne ovplyvniť dianie vo svojom regióne,“ uviedol pre TASR Drobný s tým, že projekt zastrešuje Rada mládeže Trnavského kraja, ktorá doň vstupuje spolu s partnermi – Radou mládeže Trenčianskeho kraja, Juhomoravskou radou detí a mládeže a Krajskou radou detí a mládeže Zlínskeho kraja.

Zjednotiť mládež štyroch krajov pomôže podľa neho webový portál www.4r4y.eu, ktorého spustenie sa momentálne pripravuje.

„Okrem základných informácií o jednotlivých mládežníckych združeniach bude súčasťou portálu aj interaktívna a priebežne aktualizovaná databáza ubytovacích kapacít vhodných na organizovanie letných táborov a sústredení. Chýbať na ňom nebudú ani informácie o aktivitách a pripravovaných akciách jednotlivých organizácií,“ dodal Drobný. Zdôraznil, že súčasťou projektu budú štyri odborné konferencie vo všetkých krajských mestách zamerané na otázky dobrovoľníckej práce a participácie mladých aktivistov na dianí v spoločnosti.

„Vyvrcholením mládežníckeho projektu bude akcia Tri dni pre hrdinov, ktorá sa uskutoční 16. – 18. júna 2010. Organizátori projektu sa nechali inšpirovať Bavorskom, kde sa podujatie s rovnomenným názvom uskutočnilo v roku 2007,“ doplnil Drobný s tým, že počas troch dní budú prebiehať desiatky rôznorodých a verejne prospešných aktivít mladých dobrovoľníkov, ktorí sa do projektu zapoja. Cieľom je vyzdvihnutie prínosu dobrovoľníckej práce pre ľudí a komunitu i nadviazanie aktívnej spolupráce mládežníckych organizácií s miestnymi samosprávami.

Projekt 4 Regions 4 Youth už úspešne prebehol vo Švajčiarsku, Nemecku, Rakúsku a Taliansku, od roku 2005 sa doň zapojilo viac ako 65.000 detí a mladých ľudí.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM