Kultúra

Tradičné stavanie mája aj v Prievidzi: Tešte sa na blší trh i cimbalovú hudbu

Už po štvrtýkrát sa budeme na Námestí slobody veseliť v predvečer prvého mája, 30. apríla 2015, pri príležitosti stavania mája! Strom ozdobený stuhami tak symbolizuje zdravie pre všetky dievčatá a ženy obce a oslavuje vitalitu nositeliek života.

Ilustračný obrázok k článku Tradičné stavanie mája aj v Prievidzi: Tešte sa na blší trh i cimbalovú hudbu
Zdroj: TASR

Preto i tento rok, mesto Prievidza a Kultúrne a spoločenské stredisko v Prievidzi pripravili symbolické stavanie „májky“ na námestí. Od 16.00 h je pripravený program s Detským folklórnym súborom Malý Vtáčnik a Folklórnym súborom Senior Vtáčnik.

Zaspomínať si na prvomájové veselice môžete na majálese, ktorý začne o 17.00 h a potrvá do 21.00 h! Na prvej tancovačke pod holým nebom v tomto roku zahrá do tanca i do spevu Ľudová hudba Cimbalová muzika z Poluvsia! K príjemnému posedeniu je pre vás pripravené aj občerstvenie a pre deti rôzne zábavné atrakcie! Zároveň od 13.00 h bude prebiehať aj váš obľúbený Blší trh, ktorý prinesie množstvo zberateľských predmetov, retro kúskov či ručne vyrobený sortiment. Možno aj vy objavíte niečo, čo vám pripomenie doby minulé.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM