Katarína Vlčková Iné športy

Tomuto sa povie úspech! Pozrite sa, čo dosiahol Rado z Prievidze

Radovan Struhár, odchovanec 1. Miniaturgolf klubu v Prievidzi, má za sebou mimoriadne úspešné obdobie. Každoročne sa zúčastňuje aj medzinárodných turnajov. Tento posledný mu priniesol jeho najvyššie umiestnenie. Pozrite, ako sa mu darilo vo fínskom Lahti.

Ilustračný obrázok k článku Tomuto sa povie úspech! Pozrite sa, čo dosiahol Rado z Prievidze
Zdroj: Dnes24.sk

Na MS juniorov minigolfe vo fínskom meste Lahti si počínal jediný slovenský zástupca Radovan Struhár veľmi dobre. Bývalý odchovanec 1. MTGC Prievidza a v súčasnosti hráč Tempo Praha obsadil v individuálnej súťaži na 12 okruhov 9. miesto. Dosiahol tak historicky najlepšie umiestnenie slovenského reprezentanta vôbec na svetovom alebo európskom šampionáte v ére samostatného Slovenska.

„Vo vyraďovacom KO systéme som podľahol v druhom kole neskoršiemu víťazovi, majstrovi sveta, tesne 5:4 a obsadil som konečné 10. miesto, čo sa takisto doteraz nikomu zo slovenskej reprezentácie nepodarilo,“ priblížil úspešný Prievidžan.

Radovan Struhár sa tak rozlúčil s juniorskou kategóriou, v ktorej sa pravidelne od roku 2008 zúčastňoval európskych a svetových šampionátov. Napríklad v roku 2008 MSJ Budapešť, v roku 2009 MEJ Waldshut, v 2010 MSJ v Soči, v roku 2011 MEJ Naturns, v roku 2012 MSJ Bad Munder a v roku 2013 MEJ Portel. Pričom na svojom poslednom juniorskom šampionáte získal na MS 2014 najlepšie umiestnenie.

Úspešný športovec si zmeral sily aj medzi mužmi na MS 2011 v Stockholme, o rok neskôr na ME v Porte a v roku 2013 v Bad Munderi, kde pôsobil ako najmladší a zároveň najúspešnejší hráč výpravy.

„Po náročných jedenástich dňoch vo Fínsku sa zúčastním ďalšieho turnaja v nemeckom Neutraublingu, kde sa 20. až 23. augusta 2014 uskutočnia majstrovstvá Európy mužov a žien," priblížil Radovan.

Radovan Struhár je pripravený podávať výborné výkony aj v mužskej kategórii. Vynikajúci výsledok z Fínska by minigolfistu mal posunúť aj vo svetovom rebríčku, kde figuroval na jar roku 2014 na úctyhodnom 13. mieste.

Foto: Marián Havlik

Najúspešnejší Slovák v minigolfe úspešný aj vo Fínsku
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM