Tlačové správy

Tomáš Kubica spod Tatier si splnil americký sen. Inšpirujte sa jeho príbehom aj vy!

Chcete sa učiť od najlepších? Príbeh Tomáša Kubicu vám k tomu dopomôže. Je to klasický splnený americký sen, kedy človek z menšej krajiny dokáže robiť veľké veci.

Ilustračný obrázok k článku Tomáš Kubica spod Tatier si splnil americký sen. Inšpirujte sa jeho príbehom aj vy!
Zdroj: Dnes24.sk

(PR) – V mestečku pod Tatrami žil malý chlapec, ktorý ale nevedel veľmi po anglicky a jedného dňa stretol čoveka, ktorý zásadne ovplyvnil jeho život. Američana Jima Fleminga. 70-ročný pán sa stal jeho mentorom a pomohol mu okrem iného v štúdiu angličtiny. Keď bolo chlapcovi 18 rokov, podarilo sa mu získať ročné štipendium na University of New York in Prague (UNYP). Dnes Tomáš žije v Londýne a pracuje pre jednu z popredných investičných spoločností na svete, Kohlberg Kravis Roberts, ktorá spravuje majetok v hodnote viac ako 66,3 miliard dolárov.

UNYP ponúka viac

Tomáš na UNYP vyštudoval bakalára v dvoch odboroch súčasne – v Obchodnej administratíve a v Medzinárodnej ekonomii. „Na UNYP som nastúpil s tým, že po roku, keď mi vyprší štipendium, si budem musieť nájsť iný spôsob financovania alebo prejsť na štátnu školu. V tej dobe som na školné nemal ja a ani moji rodičia. Po roku som si ale uvedomil, že na UNYP získavam viac než iba akademické vzdelanie, a tak som si požičal a zostal. Pochopil som totiž, že s týmto vzdelaním a praxou, ktorú už počas štúdia absolvujem a ktorú mi škola umožňuje, ju budem schopný nájsť dobré uplatnenie a svoj dlh splatiť.“

Splnený sen

A tak sa aj stalo. Naplno pritom využil všetko, čo UNYP ponúka, a to vrátane podpory profesorov a ich výborných kontaktov. Vďaka tomu postupne stúpal po kariérnom rebríčku v oblasti konzultanstva a financií, až sa dostal do takých firiem ako McKinsey&Co v Prahe a do investičnej banky Goldman Sachs v Londýne. Medzitým stihol ešte vyštudovať MBA na jednej z najprestížnejších svetových škôl INSEAD vo Francúzsku a v Singapure. Súčasná pozícia v spoločnosti Kohlberg Kravis Roberts je jeho splneným snom.

University of New York in Prague je súkromná vysoká škola, vyučujúca v anglickom jazyku. Ako jediná ponúka americké bakalárske programy a prístup k vzdelávaniu. Najväčší dôraz kladie rozvoj kritického myslenia študentov, ich osobný rozvoj a praktické skúsenosti.

Tomáš Kubica spod Tatier si splnil americký sen
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM