Daniel Palacka Správy

Táto kapustnica pomôže mnohým: V jednej sa dokonca varili huby až z Nórska!

Do varenia a predaja kapustnice sa zapojilo celkovo 10 tímov. Nechýbala richtárska, banícka, sociálna či policajná kapustnica. Čerešničkou bola kapustnica so vzácnymi hubami. Výťažok z predaja bol venovaný na rôzne ušľachtilé účely.

Ilustračný obrázok k článku Táto kapustnica pomôže mnohým: V jednej sa dokonca varili huby až z Nórska!
Zdroj: TASR

Spolu viac ako 1000 eur vyzbieralo za predaj svojich kapustníc desať tímov, ktoré sa 13. decembra zapojili do v poradí 10. ročníka podujatia Handlovská kapustnica. Organizátori – mesto Handlová, Združenie obcí handlovskej doliny ako i Dom kultúry mesta Handlová tiež pripravili kultúrny program, súťaže pre deti či handmade trhy.

Tento rok si verejnosť mohla vybrať až z desiatich rôznych kapustníc. Okrem avizovanej richtárskej, baníckej, sociálnej, policajnej, národniarskej, dampáckej, školskej, kapustnice zo Seniorka či ralley kapustnice sa do podujatia zapojili aj Starí páni, ktorí navarili tú svoju s hubami až z Nórska. „Predajom sociálnej kapustnice zarobili pracovníci sociálneho oddelenia 120 eur, peniaze poputujú na nákup potravín pre mnohopočetné rodiny a rodiny v núdzi, väčšie množstvo potravín prinieslo aj šesť ľudí. Zo všetkých potravín budú urobené balíčky, ktoré budú pracovníci 22. decembra rozvážať rodinám. Celkom 115 eur vyzbierala za predaj svojej kapustnice mestská polícia, peniaze poputujú do handlovského útulku pre psíkov a 935,08 eur, ktoré zarobili ostatné tímy za predaj svojich polievok, pôjdu na opravu a nákup hudobných nástrojov do Základnej umeleckej školy,“ uviedla Anna Kmeťová z Oddelenia masmediálnej politiky a sekretariátov mesta Handlová. Doplnila, že všetky kapustnice sa minuli za necelú hodinu, preto si tímy do budúceho roka dali záväzok, že si zaobstarajú väčšie kotly.

Handlovská kapustnica ponúkla aj kultúrny program v podaní folklórnej skupiny Hájiček z Chrenovca-Brusna, hry, do ktorých sa zapojilo viac ako 200 detí, tiež vianočné dielne či handmade trhy. Na podujatí si verejnosť zaspomínala aj na bývalého starostu Lipníka Rudolfa Vojtka, ktorý nečakane zomrel v decembri minulého roka.

V ten deň sa zároveň realizovala ďalšia ušľachtilá myšlienka: Dojímavý čin štvrtákov: Z peňazí za srdiečka chcú pomôcť svojej spolužiačke!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM