Barbara Dallosová Šport

Takéto niečo videli prievidzskí fanúšikovia po dlhej dobe: Súboj s Košičanmi plný zvratov, a výsledok?

Pred štyrmi stovkami divákov sa na opačných stranách siete stretli VK Prievidza a VK KDS Šport Košice. A boj o víťazstvo rozhodne nebol skúpy na prekvapenia.

Ilustračný obrázok k článku Takéto niečo videli prievidzskí fanúšikovia po dlhej dobe: Súboj s Košičanmi plný zvratov, a výsledok?
Zdroj: Dnes24.sk

Prievidžania a Košičania predviedli napínavé divadlo. Volejbalisti z metropoly východu sa však aj napriek tomu, čo veštil prvý set, z víťazstva netešili.

Košičania s dobrým štartom

Po dlhom čase videlo v Prievidzi asi 400 divákov víťazstvo domáceho volejbalového klubu (VK). Rodilo sa však veľmi ťažko. Košice v prvých dvoch setoch neoslnili, ale aj tak bezpečne vyhrávali 2:0. Klub už s Paezom na náhre ukázal zlepšenie, ale slabá prihrávka bránila využiť potenciál Venezuelčana naplno. Ku tomu sa pridali chyby domácich a hlavne nevydarené podania.

Ako na vážkach

V treťom sete nastal zvrat. Hostia nezachytili nástup domácich, tí vyhrávali 5: 1 a 4–5 bodový náskok držali až do konca. Vo štvrtom sete sa zdalo, že Košice sa vrátia do svojej hry, no v polovici Prievidza vyrovnala a rovnako set vyhrala na 19 bodov. Piaty, rozhodujúci set, lepšie začal VK, v polovici Košice vyrovnali, ale viac nedokázali, aj keď sériou zlých podaní Prievidza pokúšala šťastenu. Keďže aj hostia boli nervózni a kazili podanie, rozhodla podľa hostí sporná lopta – smeč Jakubova do autu.

,,Čakal som, že príde víťazstvo, v tréningu to vyzeralo lepšie, ale zas chýbalo libero a krvácali sme na prihrávke.V prvých dvoch sme sa len hľadali. Po výmene postavenia blokárov v treťom sete sme sa dostali do hry, začali hrať agresívne a na súpera zatlačili. Ešte to chvíľu potrvá, kým sa s Paezom zohrajú, ale tím má určite väčšiu silu," uviedol po súboji tréner Prievidžanov J. Vlk. Košický tréner súperom zagratuloval k výhre.

Výsledky

VK Prievidza – VK KDS Šport Košice 3:2 (-19, –19, 19, 19, 15) – štatistika
Zápas trval: 114 minút, rozhodovali: D. Hodoň a P. Vaško, 400 divákov.
Prievidza: Rodriguez 16, Paez 6, Pavelka 12, Šimko 8, M. Hukel 25, Slubowski 12, liberá Kašša a M. Vlk. Tréner: J. Vlk.
Košice: Maroš Sopko 4, Jakubov 18, Kríž 4, Sarnecki 15, Javorčík 10, Bališin 9, libero Barlík (Hudák 1). Tréner: R. Vlkolinský.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM