Rôzne

SVET O SLOVENSKU: Francúzi ospevujú “slovenský Broadway”

Zatiaľ čo Slováci hromžia na Bratislavu, cudzina ju odporúča ako atraktívnu destináciu. Chcete ušetriť, zabaviť sa a užiť si kultúru? Vyberte sa do hlavného mesta Slovenska!

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Francúzi ospevujú “slovenský Broadway”
Zdroj: TASR

Francúzsky portál Routard.com zostavil rebríček piatich alternatívnych destinácií na skvelú dovolenku, ktorá turistovi zo západnej Európy nezruinuje rozpočet a pritom mu ponúkne veľa zábavy a nových objavov.

Okrem Bratislavy sa do výberu dostali aj mestá Bristol (Anglicko), Cagliari (Sardinia), Thessaloniky (Grécko) a Malaga (Španielsko).

Čítajte aj: BRITI O SLOVENSKU: Slovenské jedlo nás priviedlo do kómy, píšu o gastro zážitku

Zábava láka

Väčšina mestských turistov hľadá dovolenkové destinácie, kde sa môžu aj večer zabaviť. Rodiny s deťmi si zvyčajne vyberú radšej prímorský rezort alebo aquapark, kde sa ich ratolesti môžu vyblázniť. Bratislava sa v posledných rokoch začala čoraz viac odporúčať ako atraktívna destinácia nielen pre nízke ceny a nezameniteľný šarm, ale aj pre veselý nočný život v centre. Výnimkou nie je ani článok na portáli Routard.com

“Nepremeškajte možnosť ísť sa večer zabaviť do barov na “slovenskú Broadway,” ktorá sa tiahne cez Michalskú a Ventúrsku ulicu,” odporúča Routard.

Mohlo by vás zaujímať: SVET O SLOVENSKU: Bratislava je vraj úžasná a lacná

Ak mu francúzski turisti uveria, možno budú už o pár týždňov sklamaní, keďže staromestskí poslanci schválili zmenu, podľa ktorej vychýrené bary v centre mesta majú mať záverečnú už o 22:00, keď sa nočná zábava ešte len začína.

Večný rival Praha

Bratislava sa už asi nikdy nezbaví porovnávania s Prahou a spájania s Viedňou, aj keď jej charakter je úplne iný. “Staré mesto určite nie je také ako v Prahe. Má biele alebo pestrofarebné domy korunované strechami s červenými šindľami, úzke dláždené uličky a barokové paláce,” píše Routard. Oceňuje ako výhodu, že bratislavské centrum je pešou zónou. “Vďaka tomu je prechádzka pomedzi obchody, reštaurácie a bary, kde to žije, ešte príjemnejšia.”

Čítajte aj: SVET O SLOVENSKU: V mene otca i syna i svätej rúry z Batizoviec

Bratislavské výhľady sú bezpochyby jednou z hlavných atrakcií v očiach zahraničných turistov. “Určite musíte navštíviť hrad, ktorý sa týči nad mestom a riekou, aby ste si vychutnali panorámu… krásny pohľad na mesto ponúka aj veža Svätého Michala, kde nájdete aj múzeum zbraní.”

Portál odporúča aj krásne kostoly, z ktorých vyčnieva najmä “mimoriadne fotogenický a rozprávkový” Modrý kostolík. Pozornosti francúzskych novinárov neušli ani múzeá a galérie. Všímajú si najmä Múzeum archeológie a Múzeum kultúry karpatských Nemcov.

“Ak chcete skombinovať dve destinácie do jednej cesty, Viedeň sa nachádza necelú hodinu jazdy vlakom, alebo bezmála dve hodiny, ak sa tam vyberiete loďou po Dunaji,” uzatvára Routard.com.

Čítajte aj: SVET O SLOVENSKU: Vo Veľkej Británii sa tešia na našu vodku

Ilustračné foto, TASR

Bratislava vo dne i v noci
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM