Katarína Vlčková Správy

Super správa Prievidza: Modernizácia námestia J. C. Hronského dostala zelenú!

Námestie Jozefa Cígera Hronského na sídlisku Píly dostane novú tvár. Mesto Prievidza na tento projekt získala nenávratný príspevok cez deväťsto tisíc eur. Prečítajte si, ako a kedy sa zmení plocha pred Magurou.

Ilustračný obrázok k článku Super správa Prievidza: Modernizácia námestia J. C. Hronského dostala zelenú!
Foto: Katarína Vlčková

Radnici schválili Žiadosť o nenávratný finančný príspevok v hodnote 913 912 eur, pričom sú celkové výdavky na zveľadenie námestia Hronského vyčíslené na 962 013 eur.

Pribudnúť majú aj hracie plochy pre deti

Získanie potrebných peňazí potvrdila aj primátorka Prievidze Katarína Macháčková. „Áno, už to môžeme aj oficiálne potvrdiť. Dostali sme oficiálne potvrdenie o získaní eurofondov. Revitalizáciou námestia J. C. Hronského tak dosiahneme zlepšenie a skvalitnenie životných podmienok, modernizáciu a zatraktívnenie centrálnej zóny sídliska Píly v Prievidzi,“ povedala.
Na námestí by mali vzniknúť nové zelené plochy, lavičky, odpadkové koše, fontána na pitie, nové osvetlenie. Najväčšou dominantou budú nové hracie plochy pre deti. Podľa Radnice sa spevní aj plocha námestia, ktorá bude bezpečná pre pohyb a ktorá bude slúžiť na organizovanie kultúrnych a spoločenských ak­cii.

Práce sa spustia až v roku 2015

„Realizáciou projektu sa vyzdvihne kultúrna úroveň mesta, čo bude mať pozitívny vplyv na príliv čoraz väčšieho počtu návštevníkov a obyvateľov do mesta Prievidza, ktoré je považované za „perlu“ hornej Nitry,“ uzavrela Katarína Macháčková.
Obnova námestia J. C. Hronského je zatiaľ v počiatočnej fáze a podľa vedenia mesta je začiatok prác naplánovaný na začiatok roka 2015.

Foto vizualizácie: Ivan Benca

Oprava námestia Hronského v Prievidzi
4
Galéria
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM