Monika Földešiová Rôzne

Sú proti rušeniu oddelenia cudzineckej polície

Primátori a starostovia hornej Nitry sa v súvislosti s plánovaným zrušením Oddelenia cudzineckej polície Policajného zboru (PZ) v Prievidzi obávajú zhoršenia bezpečnostnej situácie v regióne. Žiadajú ministra vnútra, aby oddelenie v Prievidzi ostalo.

„Pre celý región hornej Nitry je jeho zachovanie životne dôležité pre rozvoj cestovného ruchu a rozvoj podnikateľskej činnosti. Cudzinecká polícia má kompetencie a právomoci byť predstaviteľom miest a obcí a občanom v regióne nápomocná,“ uvádza sa vo vyhlásení členov Združenia miest a obcí hornej Nitry (ZMO HN).
Podľa ZMO HN by sa výrazne skomplikovala situácia pre občanov a podnikateľov miest. Prihlasovanie ubytovaných cudzincov by museli robiť v Trenčíne, kde by mali vybavovať ľudia z troch krajov a 11 okresov.
„S úplným zrušením Oddelenia cudzineckej polície v Prievidzi sa počíta k 1. aprílu 2011. Ide o súčasť plánovaných organizačných zmien v súvislosti so začlenením Úradu hraničnej a cudzineckej polície do štruktúry Prezídia PZ. Táto úloha vyplýva aj z programového vyhlásenia vlády. Celková bezpečnostná situácia v regióne nebude týmto opatrením ohrozená,“ informovala TASR Natália Hattalová z komunikačného odboru Ministerstva vnútra SR.
Ako dodala, policajti zo zrušeného oddelenia budú prerozdelení do priameho výkonu služby podľa potrieb príslušného KR PZ. Všetky úlohy súvisiace s problematikou cudzineckej polície budú naďalej v plnom rozsahu zabezpečované oddelením cudzineckej polície PZ, do ktorého územnej pôsobnosti bude mesto Prievidza spadať.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM