Katarína Vlčková Samospráva

Študenti POZOR: Za komunálny odpad môžete platiť menej

Študenti z Prievidze majú možnosť požiadať o zníženie poplatku za komunálny odpad. Rodina tak môže ušetriť až niekoľko eur.

Ilustračný obrázok k článku Študenti POZOR: Za komunálny odpad môžete platiť menej
Zdroj: Dnes24.sk

Prievidza môže odpustiť poplatok za komunálny odpad. Stačí ak študent donesie doklad o návšteve školy, ktorú navštevuje v inom meste. „Podmienkou pre odpustenie poplatku je, že poplatník sa na území mesta nezdržiaval alebo nezdržiava viac ako 90 dní v príslušnom kalendárnom roku, čo preukáže dokladom o štúdiu a dokladom o ubytovaní v mieste štúdia,“ povedal hovorca Prievidze Michal Ďureje.
Zároveň dodáva, že je najlepšie keď študent požiada o odpustenie poplatku až v septembri, čím budú mať dokladom o návšteve školy pokrytý celý kalendárny rok.

Študent vyplní prílohu o odpustení poplatku a vyznačí tie dni, počas ktorých sa nezdržiaval na území mesta a podľa toho sa mu vypočíta, koľko ušetrí.

Ďureje ďalej vysvetľuje, že od začiatku tohto roka sa o odpadové hospodárstvo stará nová spoločnosť, ktorá znížila poplatky za komunálny odpad. Ročne to predstavuje úsporu pre jednu domácnosť približne desať eur.

Ftoto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM