Šport

Steel aréna bude hostiť svetový volejbal: Aj Prievidžan sa pobije o postup do Final Four

Slovenskí volejbalisti sa od piatka do nedele predstavia na domácej pôde v prestížnej Svetovej lige. Zverenci Flavia Gulinelliho si v rámci druhého turnaja v Steel Aréne zmerajú sily postupne s Portorikom, Čínou a Španielskom a budú bojovať o postup z G-skupiny do Final Four.

Ilustračný obrázok k článku Steel aréna bude hostiť svetový volejbal: Aj Prievidžan sa pobije o postup do Final Four
Zdroj: TASR

Slováci po prvom turnaji v Portoriku figurujú na druhom mieste so štyrmi bodmi a v Košiciach sú odhodlaní pobiť sa o vyšší počet bodov. „Minimálne očakávame lepší výsledok ako v Portoriku. I keď hra bola dobrá, tak sa nám podarilo získať iba štyri body, ktoré nám momentálne zabezpečili druhé miesto. Páčilo by sa nám, ak by sme z toho turnaja získali šesť až deväť bodov a živili šancu na Final Four,“ uviedol nahrávač Juraj Zaťko.

Hráči čakajú podporu od publika

Slovenský výber vstúpil do SL víťazstvom nad Španielskom 3:1, po rošádach v zostave podľahol v druhom vystúpení domácemu Portoriku 2:3 a v tretí hrací deň nestačil na Čínu (1:3). „Zdolateľní sú jednoznačne Španieli i Portoričania. S Čínou sme odohrali dobrý zápas, takže ani tá nie je nezdolateľná. Nie je to tím, ktorého by sme sa mali báť. V Portoriku rozhodlo niekoľko lôpt v koncovkách setov. Myslím si, že máme šancu zvíťaziť so všetkými tromi súpermi a ak nás podporia diváci, tak sa nám to hádam aj podarí. Dúfam, že príde čo najviac ľudí a budú nás tlačiť za víťazstvom. Skúsenosť hovorí, že v Košiciach prišlo na volejbal dostatok ľudí, tak dúfam, že to tak bude aj tentoraz,“ zaželal si nahrávač poľského AZS Olsztyn, ktorý si atmosféru Steel arény vychutnal počas zápasov EL.

Favoritom na postup z G-skupiny je reprezentácia Číny, ktorá má päťbodový náskok pred Slovenskom. „Po prvom turnaji je jasné, že Čína postúpi do Final Four, pretože uhrala deväť bodov a myslím si, že si to už nenechá ujsť. Prišli pravdepodobne v najsilnejšom zložení v akom môžu byť, sú to vysokí hráči a sú na tom dobre technicky. Momentálne predvádzajú asi najlepší volejbal a zaslúžene sú na prvom mieste,“ konštatoval Zaťko.

Chcú ukázať volejbal, ktorý sa bude páčiť

Na jeho slová nadviazal i kapitán tímu Peter Janušek: „Počas nášho zápasu mali Číňania navrch. Mali sme tam veľmi pekné momenty, no na víťazstvo to nestačilo. Spokojnejší by sme boli, ak by sme počas prvého turnaja vyhrali s Portorikom. V Košiciach chceme predviesť volejbal, ktorý sa bude páčiť divákom,“ tvrdil Janušek.

Slovenskí reprezentanti v Košiciach zabojujú o postup na záverečný turnaj Final Four, ktorý sa uskutoční od 27. do 29. júna v tureckej Burse. Istým účastníkom budú domáci reprezentanti Turecka, víťazi F i G-skupiny a najlepší tím na druhom mieste. Víťaz záverečného turnaja získa právo štartu v roku 2015 v C, D alebo E-skupine.

Nominácia na 2. turnaj SL:

Nahrávači: Juraj Zaťko (AZS Olsztyn/Poľ.), Martin Repák (St. Nazaire/FR.)
Smečiari: Matej Paták (Beauvais Oise/Fr.), Tomáš Kriško (Spartak VKP Myjava), Peter Janušek (Foinikas Syros/Gréc.), Martin Vlk (Bielsko-Biala/Poľ.)
Blokári: Emanuel Kohút (Cuneo/Tal.), Šimon Krajčovič (COP Trenčín), Michal Hruška (Aich/Dob, Rak.)
Univerzáli: Milan Bencz (Itely Miláno/Tal.), Ľuboš Kostoláni (Fatra Zlín/ČR)
Libero: Matej Kubš (VK Prievidza)

Program 2. turnaja v Košiciach

piatok 13. júna: SLOVENSKO – Portoriko (17.30), Čína – Španielsko (20.30)
sobota, 14. júna: Čína – SLOVENSKO (15.00), Španielsko – Portoriko (18.00)
nedeľa, 15. júna: Španielsko – SLOVENSKO (15.00), Portoriko – Čína (18.00)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM