Katarína Vlčková Samospráva

Športovej hale svitá na lepšie časy: Pomôcť by mali dotácie

Športová hala v Prievidzi patrí nepochybne k významným športovým budovám v meste. Zub času sa však podpísal na jej výzore a potrebuje nutné opravy. Prečítajte si, koľko by to stálo...

Ilustračný obrázok k článku Športovej hale svitá na lepšie časy: Pomôcť by mali dotácie
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk

Radnica podala žiadosť na poskytnutie dotácie v programe Podpora rozvoja športu na rok 2014 Úradu vlády SR. Dôvodom je športová hala, ktorá slúži na mnohé športové aktivity. Jej životnosť sa však kráti a podľa radnice potrebuje značné opravy.

Dôležitá pre šport v meste

„Investície do športovej haly by mali byť prioritou v oblasti rekonštrukcie športovísk v meste, pretože Niké aréna je významným športovo-spoločenským centrom pre mesto i región. Pravidelne sa v nej konajú medzinárodné i celoslovenské súťaže, hráva sa v nej extraliga v basketbale i volejbale a pravidelne v nej športuje približne 600 mládežníkov z nášho okresu,“ povedal k žiadosti o dotáciu predseda komisie športu a poslanec MsZ Branilav Bucák.

Nutná rekonštrukcia

Ak radnica získa dotáciu, opravia sa vstupné dvere z oboch strán haly, zádveria, ako aj dvere na zvyšných dvoch stranách haly, opravia sa i toalety pre ženy. „Výsledkom dlhodobého nedostatku investícií do športového komplexu je zlý technický stav objektu a jeho vysoká energetická náročnosť. Tepelno – izolačné vlastnosti objektu sú na hranici havarijného stavu, prevádzkové náklady sú veľmi vysoké, nakoľko dochádza k úniku tepla cez dverové výplne, ktoré sú technicky v nevyhovujúcom stave. Dôkladnú a komplexnú opravu vyžadujú aj sociálne zariadenia. Našim zámerom je kompletná výmena vstupných dverí a interiérových stien v športovej hale, kompletná oprava sociálnych zariadení WC ženy VIP,“ pokračoval.

Opravy takmer za 50 tisíc

Celkové rozpočtové náklady v eurách mesto vyčíslilo na sumu 48 455,87 eur. Z toho vlastné zdroje financovania projektu predstavujú sumu 2 430 eur. Výška požadovanej dotácie od štátu, v členení na bežné a kapitálové výdavky, je 46 025,87 eur.

Pripomenieme, že v auguste mesto Prievidza realizovalo kompletnú opravu časti sociálnych zariadení v športovej hale za 13 tisíc eur. Podľa radnice sa v súčasnosti pripravuje výmena osvetlenia nad hlavnou palubovkou, predpokladaná výška investície je 50 tisíc eur. Realizácia je naplánovaná na koniec roka 2014 a bude hradená z rozpočtu mesta Prievidza.

Športová hala potrebuje nevyhnutné opravy
3
Galéria
Foto: Katarína Vlčková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM