Martin Valenta Iné športy

Športové majstrovstvá s Nestlé 2010

Na celoslovenských športových majstrovstvách sa zúčastnilo spolu 117 detí z 28 detských domovov z celého Slovenska a predchádzali im tri regionálne kolá. Deti spolu súťažili v atletike, minifutbale a volejbale.

V Športovom areáli Fakulty telesnej výchovy a športu v Bratislave v sobotu 29. mája 2010 vyvrcholil 20. ročník športových majstrovstiev detí z detských domovov – Športové majstrovstvá s Nestlé 2010. Putovný pohár za celkové prvenstvo získali mladí športovci z detského domova v Kolárove. Najlepší športovci postupujú na medzinárodné stretnutie detí z detských domovov z Čiech, Maďarska a Slovenska, ktoré sa uskutoční o týždeň na rovnakom mieste. Majstrovstvá umožňujú deťom z detských domovov rozvíjať ich záujmy a schopnosti. Je to jedinečné podujatie, na ktorom sa už 20 rokov stretávajú deti z detských domovov a nadväzujú nové priateľstvá. Bratislava sa tento rok môže pochváliť tým, že okrem celoslovenských sa tu uskutočnia aj medzinárodné majstrovstvá detí z domovov. Minulý rok sa medzinárodné kolo konalo v Českej republike. Slovenskí domováci sú úspešní aj pri zápolení s deťmi zo zahraničia, chlapci zvyčajne víťazia v atletických discipínach, najmä v hode guľou či v skoku do výšky, dievčatám sa darí v štafetovom behu.

„Sme radi, že aj deti z detských domovov majú súťaž, ktorá rozvíja ich schopnosti a vôľové vlastnosti. Každé dieťa je iné, ale jedno majú spoločné – športového ducha a súťaživosť. Súťaživosť je dôležitý faktor vo vývoji dieťaťa, rozvíja jeho cieľavedomosť a zdravú túžbu po splnení svojich snov,“ povedala Mária Périová zo Spoločnosti priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar. Táto spoločnosť spolu s Úniou pracovníkov detských domovov majstrovstvá spoluorganizuje.

Generálnym sponzorom projektu športových hier je spoločnosť Nestlé Slovensko, s.r.o. „,Sme radi, že aj s našou podporou môže cca 350 detí z detských domovov zažiť krásnu atmosféru športového súťaženia. Rozvíjajú tak svoje schopnosti, realizujú zdravý pohyb na čerstvom vzduchu a nadväzujú nové priateľstvá. Nestlé Slovensko podporuje zdravý a aktívny životný štýl, ku ktorému patrí i športovanie. Okrem majstrovstiev detí z detských domovov bežia už niekoľko rokov aj ďalšie projekty s podporou firmy Nestlé. Patria k nim Nestlé Basket Cup – školský basketbalový pohár, ako aj ORION Florbal Cup, zamerané na podporu fyzickej aktivity školských detí“, povedal Ing. Jozef Mokrý, manažér vonkajších vzťahov spoločnosti Nestlé Slovensko.

Celoslovenskému kolu ,,Športových majstrovstiev s Nestlé“ predchádzali tri regionálne kolá – deti z regiónu západného Slovenska súťažili v Detskom domove Trenčín – Zlatovce 21. mája 2010, deti zo stredného Slovenska v Detskom domove Maurícius v Kremnici 14. mája 2010 a deti z východného Slovenska v Detskom dome Spišské Vlachy – 8. mája 2010. Jubilejného 20-tého ročníka obľúbenej športovej súťaže detí z detských domovov sa v základných kolách zúčastnilo 348 detí z 28 detských domovov.

Športové majstrovstvá s Nestlé 2010
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM