Martin Valenta Iné športy

Športová škola karate Prievidza na začiatku sezóny úspešná

V nedeľu, dňa 6.2.2011 sa vo Zvolene uskutočnili „Otvorené“ Majstrovstvá Stredoslovenského zväzu karate mužov a žien pre rok 2011 a 2. kolo Stredoslovenského pohára mládeže.

V početnej konkurencii 362 pretekárov z 39 klubov Slovenska, Česka, Rumunska a Srbska sa nestratili naše prievidzské pretekárky Ema Brázdová a Dušana Čierna, zo Športovej školy karate Prievidza.

Ema Brázdová skončila v kata mladších kadetiek na tretej priečke, keď najprv suverénne porazila českú a košickú pretekárku 5:0. V stretnutí o postup do finále bohužiaľ narazila na favorizovanú Peškovú (Slávia TU Zvolen), ktorej nakoniec podľahla. V boji o tretiu priečku však Brázdová svojej súperke zo Srbska nedala šancu a hladko získala všetkých päť zástavok.

V súťaži kumite sa Brázdovej toľko nedarilo, keď prehrala hneď v prvom zápase s následnou finalistkou Kuzmovou (Farmex Nitra) tesne 1:0 a v boji o tretie miesto sa vyfaulovala pred uplynutím časového limitu s pretekárkou Hurychovou (KUMADE Topoľčany) a obsadila tak 4. miesto.

V kata sa po dlhšej dobe darilo aj 25 ročnej Dušane Čiernej, keď v súťaži kata žien stratila iba jednu zástavku a obsadila prvé miesto, čím si zabezpečila postup na Majstrovstvá Slovenskej republiky seniorov, ktoré sa uskutočnia 19. marca v Trenčíne.

Dušana, dlhšie sa ti nedarilo na súťažiach, môžeš nám vysvetliť prečo? //Áno, je to tak, nedarilo sa.. Minulý rok som sa viac venovala škole a pred tým tri roky som sa viac venovala príprave detí ako svojej vlastnej. Vyzeralo to na koniec mojej športovej kariéry. Momentálne som internou doktorandkou na FTVŠ UK v Bratislave, ktorá mi vytvára skvelé podmienky k tomu aby som mohla viac trénovať. Tento mesiac som absolvovala dvojfázovú prípravu pod vedením Kristíny Mackovej, ktorá trénovala svoje zverenkine Liptákovú a Pipiškovú na ME juniorov a kadetov, čo mi veľmi pomohlo. Ďalším dôvodom, prečo sa mi nedarilo je hlavne fakt, že po rôznych nezhodách s vedením Slovenskej federácie karate a Karate klubom Prievidza FKŠ som prestúpila s novým klubom do Slovenského zväzu karate, kde je oveľa väčšia – silnejšia konkurencia a iný systém súťaženia, na aký som bola zvyknutá. Tým, že súťaž kata prebieha rovnako vylučovacím spôsobom ako súťaž kumite, musela som zmeniť a zväčšiť repertoár kata. Teraz musím ešte viac trénovať a znova získať stratenú ľahkosť a sebadôveru… Dúfam, že touto súťažou som sa „naštartovala“ tým správnym smerom a nebude to na dlhý čas môj jediný výsledok. // Vieme, že ste so spolužiačkami z univerzity, s Hrdou, Greschnerovou a Strmenskou ste otvorili v Prievidzi Športovú školu karate. Prečo ste boli na súťaži len dve pretekárky? //Športová škola momentálne funguje len dva týždne a zatiaľ prebieha len nábor detí – začiatočníkov a úvodné tréningy. Dúfam, že už čoskoro toho deti natrénujú dosť na to, aby sa aj oni mohli zúčastniť nejakej súťaže. // VÝSLEDKY ŠŠK Prievidza:

  1. miesto – Čierna Dušana – kata ženy
  2. miesto – Brázdová Ema – kata mladšie kadetky
  3. miesto – Brázdová Ema – kumite mladšie kadetky – 40 kg
karate pd
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM