Kultúra Kultúra

Špeciálny prehľad na marec pre Prievidžanov: 10 lákadiel, ktoré by ste počas mesiaca nemali vynechať

Nový mesiac nám už začal a vy ešte stále neviete kde strávite svoj voľný čas? Prinášame vám 10 lákadiel, ktoré v meste a okolí odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálny prehľad na marec pre Prievidžanov: 10 lákadiel, ktoré by ste počas mesiaca nemali vynechať
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Ťažká voľba

2. marec o 17:30, Kino Baník

Mimoriadne predfestivalové premietanie čerstvej novinky od renomovanej slovenskej režisérky Zuzany Piussi, ktorá tesne pred termínom parlamentných volieb na Slovensku prináša celovečernú dokumentárnu esej pod názvom Ťažká voľba s podtitulom:Tiež by ste radi vyrazili k voľbám s pocitom, že sa niečo zmení?

Za poznaním sveta: Gruzínsko

8. marec o 17:00, Hornonitrianske múzeum Prievidza

Pútavé rozprávanie oduševnenej cestovateľky a odvážnej turistky Kataríny Kočudákovej, ktorá už v januári 2014 zaujala desiatky návštevníkov múzea svojimi živými spomienkami na Nepál.

Insita z Kovačice

11. marec o 17:00, Art point Prievidza

Vernisáž Pavla Cicku a Pavela Hajtka, renomovaných insitných maliarov zo srbskej Kovačice. Aj napriek tomu, že ani jeden z nich neštudoval výtvarné umenie, ich práce možno prirovnať k profesionálnym prácam. Obaja sú členmi Galérie insitného umenia v Kovačici známej po celom svete.

Lúčnica – koncert speváckeho zboru

11. marec o 19:00, Art point Prievidza

Koncert speváckeho zboru Lúčnica, ktorý je súčasťou Umeleckého súboru Lúčnica už od jeho vzniku v roku 1948. Prezentuje sa vyspelou speváckou technikou, hlasovou kultúrou a charakteristickým zvukovým prejavom.

Matrix Rockfest

12. marec o 18:30, Matrix club

Obnovenie prehliadky regionálnych rockových kapiel. Vystúpia: Eremite Henrich PIlch – experimental – Prievidza, Wotepity – rock – Prievidza, Bezvačku – punk-rock – Partizánske, Knightmare – heavy metal – Partizánske, Dead Garden – thrash-death – B. Bystrica, No Gravity – nu-metal/crossover – Bratislava

PrievidzaART: Kontrasty

12. marec o 20:00, Art point Prievidza

Autorská poézia, próza a hudobná tvorba ľudí z Prievidze a okolia. Je to večer, kde autori môžu prezentovať svoju tvorbu alebo si ju vypočuť v podaní našich ochotníckych hercov.

Ľudevít

15. marec o 09:00, Kino Baník Prievidza

Multimediálne predstavenie opisujúce život, dielo i medzníky v živote národovca Ľudovíta Štúra.

Zmiešaná štvorhra

16. marec o 18:00, Kultúrne centrum Bojnice

Hru Zmiešaná štvorhra Radošinského naivného divadla režíruje režisér Juraj Nvota v dramaturgii Mirky Čibenkovej a účinkuje v nej skoro celý súčasný súbor. Autor a divadlo sa podujali na dvadsaťštyriho­dinový, možno až indiskrétny výskum a pohľad do života dvoch úplne odlišných slovenských rodín, a takto chcú podať čo najkonkrétnejšiu správu o trpko-smiešnych účastníkoch tejto dedinsko-mestskej ľudskej zápasovej štvorhry či hry, v ktorej sa tak trochu nepriamo zápasí o zmysel ľudského šťastia.

Trabantmi a Jawou Austráliou a Indonéziou

16. marec o 19:00, Art point Prievidza

Videá, slideshow, rozprávanie a beseda s banskobystrickým cestovateľom Marekom Slobodníkom o jeho ceste po Tichomorí na 58-ročnej Jawe 250 so známym českým cestovateľom Danem Přibáněm a jeho Trabantmi.

Šlabikár šťastia

23. marec o 18:00, Divadelná sála Domu kultúry Prievidza

Motivačná prednáška Pavla „Hirax" Baričáka, autora mnohých bestsellerov. Hiraxove slová prepoja spevom a hrou na gitarách Juraj „Ďuri“ Hnilica a Michal Kulich.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM