Erik Bojničan Iné športy

Skvelý úspech karatistiek z Prievidze: Medailové umiestnenie na prestížnom turnaji v Paríži! FOTO

Skvelá správa pre šport v našom meste. Mladé karatistky z Prievidze sa predstavili na medzinárodnom turnaji v Paríži, odkiaľ si odnášajú vynikajúce medailové umiestnenie! Prečítajte si o ich úspechu viac.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech karatistiek z Prievidze: Medailové umiestnenie na prestížnom turnaji v Paríži! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

V dňoch 22.-24. Januára sa v Paríži uskutočnila ďalšia súťaž zo série Premier ligy K1 seniorov. V konkurencii 975 pretekárov zo 77 štátov sveta sa medzi ženami predstavili mladé Prievidžanky. Z Paríža si odniesli cenný bronz.

V športovej hale Pierra de Cubertina, zakladateľa novodobých Olympijských hier sa v úvodných kolách dievčatám triasli nohy.

V individuálnej kategórii nastúpila najprv Nikoleta Merašická proti Montarelo (FRA). Po troch zaváhaniach si od rozhodcov zaslúžila len jednu zástavku a prehrala 1:4. Na vedľajšom tatami Bačíková podľahla (ITA) 2:3. Neskôr nastúpila Brázdová, ktoré prehrala tesne s Do Ha (VIE) 2:3. „Dievčatám sa nedarilo predviesť to čo dokážu na tréningu, alebo na prípravných turnajoch. Po výkonoch Bačíkovej a Merašickej som bola sklamaná, Brázdová mala veľmi dobrú Vietnamku. Pri štandardnom výkone by svoje súperky zvládli, no na takýchto turnajoch zohráva veľkú úlohu aj tréma. Našťastie večer prišiel reparát, dopĺňa k výkonom Čierna.

V pavúku sa najďalej podarilo prepracovať Longovej z Rapidu Bratislava, ktorá po dvoch vyhratých kolách podľahla Yermakovej (BLR).

V kata tímoch sa predstavilo 10 národných družstiev. Prievidžankám doprial los prvé kolo voľné. V druhom nastúpili proti Ukrajine, s ktorou zvíťazili jasne 5:0, v treťom kole podľahli národnému tímu Francúzska 1:4 a v boji o bronz zvíťazili nad Vietnamom 3:2. „Stres už z dievčat opadol, o čom svedčilo jasné víťazstvo s UKR a kvalitný výkon s FRA, za ktorý ich pochválil reprezentačný tréner FRA. Francúzsko bolo najúspešnejšou krajinou turnaja, keď porazilo aj Japoncov. V súboji o bronz spravili Vietnamky chybu. Keď sme počítali vlajky, neverili sme vlastným očiam. Už len štartovať na takomto podujatí je snom každého karatistu, ale dostať sa na pódium medzi karatistické vzory a celebrity, ktoré sme doposiaľ sledovali len na internete je priam neuveriteľné. Turnaj bol naozaj skvelo zorganizovaný, bola to akási previerka karate pred OH 2020 v Tokiu. Počas súťaže sa konalo mnoho mítingov a zúčastnili sa ho aj predstavitelia Medzinárodného olympijského výboru. Nikto z karatistov nepochybuje, že karate bude konečne na Olympiáde,“ dopĺňa trénerka Čierna.

Karatistky zo Športovej školy karate Prievidza pri centre voľného času Spektrum sa o týždeň predstavia na Majstrovstvách Európy kadetov a juniorov, ktoré sa budú konať na Cypre (Limassol).

Zdroj / Foto: Športová škola karate Prievidza

Skvelý úspech karatistiek z Prievidze
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM