Katarína Vlčková Rôzne

Skvelá správa vodiči: Aha, koľko ciest v meste sa dočká opráv

Cesty ako tankodrom majú byť minulosťou. Mesto sa pustilo do ďalších opráv cestných komunikácii, ktoré isto ocenia i vodiči. Prečítajte si, koľko ciest sa dočká opráv.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa vodiči: Aha, koľko ciest v meste sa dočká opráv
Zdroj: TASR

Podľa radnice plány obnovy ciest a chodníkov na roky 2013 až 2016 pokračujú. V tomto roku majú byť opravované ďalšie cesty v súvislom povrchu výmenou asfaltovej zmesi, pričom predpokladaná suma zákazky bola naplánovaná vo výške 2 250 000 eur bez DPH. „Súťažné podklady si prevzalo desať záujemcov. V lehote predložilo ponuku šesť uchádzačov, vybrali sme však jedného úspešného, ktorý stanovil celkovú sumu za opravy na 1 258 795,46 eur s DPH. Mesto tak ušetrí vďaka verejnému obstarávaniu oproti plánovanej sume takmer 1 milión eur,“ priblížil hovorca mesta Michal Ďureje.

Opráv sa dočká 19 ciest

„Nakoľko ide o opravu ciest väčšieho rozsahu, celkovo bude opravených až 19 cestných komunikácií, musia, byť tieto práce realizované po etapách. V týchto dňoch prebieha prvá etapa opráv na Ul. Ľ. Ondrejova a ďalších,“ uviedla primátorka mesta Katarína Macháčková. Ako pokračovala, opravy ciest budú prebiehať celkovo v troch etapách a na cestách môžu vzniknúť dopravné obmedzenia ako ak časové oneskorenia v linkách MHD.

Tri etapy

Podľa mesta sa v prvej etape v týchto dňoch dočkajú opráv cesty na Trhovej ulici, Veľkonecpalskej, Ceste Clementisa, Ondrejova a na Nábreží sv. Cyrila. „Práce už začali prebiehať na Nábreží sv. Cyrila pri bytových domoch. Obzvlášť v tejto lokalite prosíme obyvateľov o trpezlivosť a spoluprácu. Pracovať sa bude aj na parkovacích plochách, nie len na komunikácií, preto bude nutné preparkovať autá,“ upozornil hovorca.

Opravy čakajú aj tieto cesty

V rámci troch etáp sa dočkajú rekonštrukcie okrem spomínaných ciest aj na T. Vansovej, Škarvana, Poľnej, Duklianskej, Sladkoviča, Rudnaya, Rázusa, Bednára, Palárika, Na karasiny, na Strmej, Uhlištnej, Na lánoch a na Družstevnej.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM