Barbara Dallosová Správy

Školopovinní Prievidžania sa už onedlho budú tešiť z vynovenej školy: Do akých opráv sa mesto pustilo?

Viac než 20 000 eur zainvestuje prievidzská radnica do jednej zo základných škôl v meste. My sme zisťovali, čo všetko sa zmení a či prebiehajúce práce pocítia aj školáci.

Ilustračný obrázok k článku Školopovinní Prievidžania sa už onedlho budú tešiť z vynovenej školy: Do akých opráv sa mesto pustilo?
Zdroj: TASR

Ako avizovalo mesto, ďalšia základná škola v Prievidzi sa dočká rekonštrukcie. Strecha ZŠ na Ulici S.Chalupku si už podľa radnice žiadala opravu. Konkrétne sa nového pokrytia dostane pavilónu B.

,,Predmetom realizácie diela sú stavebné práce súvisiace s rekonštrukciou strešného plášťa, ktorými sa rieši oprava strechy z dôvodu poškodenia strešnej krytiny, klampiarskych prvkov a opadaného atikového muriva existujúceho objektu základnej školy," informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Ako pokračoval, stavebné práce rovnako spočívajú v demontáži pôvodných klampiarskych konštrukcií, demontáži bleskozvodu, následne budú vymenené klampiarske prvky a nový bleskozvod. Obsahom rekonštrukčných prác bude aj vyhotovenie novej hydroizolačnej vrstvy z asfaltových pásov a oprava atikového muriva vonkajšou sanačnou omietkou.

Cena predmetného diela je podľa prievidzskej samosprávy vyčíslená na 21 591, 97 eur s DPH. ,,Práce prebiehajú a mali by byť ukončené v týchto dňoch. Proces vzdelávania nie je narušený," ubezpečil Ďureje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM