Katarína Vlčková Správy

Sídliská v Prievidzi trápia holuby: Na týchto miestach ich budú odchytávať

Holuby znepríjemňujú život hlavne ľuďom na sídliskách i u nás v Prievidzi. Znečisťujú autá, lavičky, chodníky aj balkóny. Aj tento rok sa preto mesto rozhodlo pre odchyt operencov. Prečítajte si, o aké lokality pôjde.

Ilustračný obrázok k článku Sídliská v Prievidzi trápia holuby: Na týchto miestach ich budú odchytávať
Foto: Rastislav Búgel

Mesto zaznamenalo mnoho požiadaviek na odchyt nielen zo strany predsedov bytov, ale aj od samotných obyvateľov Prievidze. Kým bol odchyt holubov v minulom roku vykonávaný v centre mesta, tento rok prídu na rad sídliská.

„Na odchyt bola vyčlenená čiastka 750 eur. Odchyt holubov prebieha metódou odchytu do klietky. Princíp spočíva v tom, že na vybrané miesta sa nastavia odchytové pasce,“ priblížil hovorca Prievidze Michal Ďureje.
Podľa slov hovorcu bude odchyt prebiehať jeden mesiac, pričom sa s odchytom začalo už v týchto dňoch. „Odchyt holubov prebieha v lokalite Ul. Rastislavova, v lokalite Dlhej ulice, na sídlisku Zapotôčky a na sídlisku Píly v lokalite hotela Magura,“ dodal hovorca.

Zabezpečenie odchytu resp. plašenia vtákov je v súlade s platnou legislatívou Slovenska, keďže väčšina voľne žijúcich vtákov je celoročne chránená podľa zákona č. 543/2002 Z.z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM