Katarína Vlčková Samospráva

Rozdiel medzi najmladším a najstarším je značný: Toto sú vekoví rekordéri medzi kandidátmi v Prievidzi

Medzi jednotlivými kandidátmi na poslancov mestského parlamentu v Prievidzi sú poriadne veľké vekové rozdiely. Pozreli sme sa na to, kto je najmladší a kto naopak ten najstarší kandidát v tohtoročných komunálnych voľbách. Vekový rozdiel medzi nimi je naozaj značný.

Ilustračný obrázok k článku Rozdiel medzi najmladším a najstarším je značný: Toto sú vekoví rekordéri medzi kandidátmi v Prievidzi
Zdroj: Dnes24.sk

Tieto voľby v našom meste kandiduje viacero mladých ľudí. Na priečke najmladší kandidát na poslanca sa ocitli hneď dvaja uchádzači. 23-ročný Róbert Frimmel, ktorý kandiduje za poslanca VO 2 a 23-ročný Matej Hrdlovič, ktorý zabojuje o vaše hlasy pre VO 4. Tohtoročné novembrové komunálne voľby pritiahli viac mladej krvi. V rozmedzí 23 až 28 rokov kandiduje 7 ľudí.

A ako je to z opačnej strany? Kto je najstarší? Tu bezkonkurenčne vedie 74-ročný kandidát a súčasný poslanec za volebný obvod číslo jedna Gabriel Čauder. Od najmladších kandidátov je starší o neuveriteľných 51 rokov. Druhú priečku pomyselne obsadil o tri roky mladší kandidát na poslanca 71-ročný František Králik. Je zaujímavé, že v celom zozname uchádzačov o poslanecké fleky nájdeme až 26 ľudí vo veku 60 rokov a viac.

Kompletný zoznam kandidátov si môžete pozrieť TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM