Katarína Vlčková Rôzne

Rekonštrukcie prievidzských škôl a škôlok v plnom prúde: Budú mať deti dlhšie prázdniny?

Radnica si v tomto roku vyčlenila na opravy škôl a škôlok viac ako 400 tisíc eur. Niektoré práce už začali, iné sa budú realizovať aj v septembri. Ovplyvní to vyučovanie na našich školách?

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcie prievidzských škôl a škôlok v plnom prúde: Budú mať deti dlhšie prázdniny?
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa hovorcu Prievidze Michala Ďurejeho by naplánované opravy vo vybraných zariadeniach škôlkarov a školákov nemali ovplyvniť v dochádzke. Zhrnieme, že Prievidza má pod správou jedenásť materských a sedem základných škôl.

Opráv sa dočká niekoľko škôl

Samospráva naplánovala rekonštrukcie na školách: ZŠ na Ulici Chalupku, Dobšinského a v materských školách MŠ na Ulici Krmana a na Nábreží sv. Cyrila.

Práce už prebiehajú

V tomto mesiaci podľa hovorcu prejdú nutnou opravou viaceré školy a škôlky v meste. „Napríklad opravy v MŠ na Ulici D. Krmana zahŕňajú výmenu bleskozvodu, obvodových odkvapových ríms a strešnej krytiny. Tieto práce nemajú prečo nabúrať výchovno-vzdelávací proces. Práce, ktoré by ho obmedzili, prebiehajú v auguste. Ide o výmenu okien,“ konkretizoval Ďureje.

Na MŠ na Ulici Mišúta už zatepľujú robotníci strechu. Materskú školu na Nábreží sv. Cyrila zatepľujú, opravujú jej statiku a vymieňajú okná na prízemí. V ZŠ na Rastislavovej ulici opravujú rozvody ústredného kúrenia a teplej úžitkovej vody, ktoré boli v havarijnom stave. „Tieto práce budú ukončené do konca tohto mesiaca,“ informoval Ďureje.

Naplánované sú aj ďalšie

Obmedzenie žiakov nečaká ani na ZŠ na Ulici Sama Chalupku, na ktorej budú robiť zateplenie plochej strechy v pavilóne. „Rovnako aj v prípade realizácie bezbariérového vstupu do areálu školy na Ulici P. Dobšinského, ktorá je naplánovaná na október,“ doplnil.

Celkovo radnica investuje do opráv viac ako 400 000 eur.

Viac o opravách škôl si prečítate aj v článku Školy a škôlky sa dočkajú opráv: Takúto sumu na ne vyčlenilo mesto.

Foto: ilustračné, DuPe

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM