Katarína Oravská Samospráva

Radnica reaguje na podnety občanov: Chodník na Mierovom námestí zrekonštruujeme a rozšírime

Opravy sa dočká chodník na Mierovom námestí. Radnica tak reaguje na nepočetné podnety o obyvateľov sídliska Píly. Práce budú pozostávať jednak z rekonštrukcií ale aj rozšírenia súčasného chodníka.

Ilustračný obrázok k článku Radnica reaguje na podnety občanov: Chodník na Mierovom námestí zrekonštruujeme a rozšírime
Zdroj: TASR

Mestský úrad v Prievidzi finalizuje prípravu podkladov pre ďalší projekt. V rámci neho sa dočká opravy chodník na Mierovom námestí.

„Opravou tohto chodníka reagujeme na nespočetné podnety od obyvateľov bývajúcich na sídlisku Píly, obzvlášť seniorov a tých ktorí chodia nakupovať do predajne Lidl. Týmito rekonštrukciami zabezpečíme bezpečné prepojenie sídlisk Píly a Mládež,“ opísala dôvody opráv chodníka primátorka mesta Katarína Macháčková.

Práce budú pozostávať jednak z rekonštrukcií ale aj rozšírenia súčasného chodníka. Rozšírenie a obnova chodníka bude realizovaná od predajne Lidl na Mierovom námestí po križovatku s Ul. A. Sládkoviča. Chodník bude rozšírený na šírku 2 metre. Povrch chodníka bude dláždený a vstupy na komunikáciu budú bezbariérové. V mieste prudšieho klesania ku komunikácii na úrovni Ul. A. Sládkoviča bude doplnené zábradlie, čím sa zvýši bezpečnosť chodcov. Cena prác, ktorá vzišla z verejného obstarávania je vo výške 20 345 eur s DPH.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM