Daniel Palacka Samospráva

Radnica dokončila rekonštrukciu dvoch škôlok: V prácach chce pokračovať aj v ďalšom roku

Posledné rekonštrukčné práce v tomto roku na dvoch materských školách (MŠ) v Prievidzi dokončili koncom uplynulého týždňa. Opravy v MŠ na Nábreží sv. Cyrila a v MŠ na Ulici D. Krmana stáli radnicu viac ako 130.000 eur. V zhodnocovaní budov škôl chce pokračovať aj v budúcom roku.

Ilustračný obrázok k článku Radnica dokončila rekonštrukciu dvoch škôlok: V prácach chce pokračovať aj v ďalšom roku
Zdroj: Dnes24.sk

„Práce v MŠ na Nábreží sv. Cyrila sa robili v pavilónoch B a C, boli špeciálne zamerané na rekonštrukciu plochej strechy, dodatočné zateplenie strešnej konštrukcie a vytvorenie novej hydroizolačnej vrstvy na streche. V rámci opráv boli realizované nové klampiarske výrobky, nový bleskozvod, vymenené boli tiež pôvodné drevené okná za nové plastové,“ spresnil Ďureje s tým, že uvedené práce predstavujú sumu 60.937,66 eura.

Ako pokračoval, strechy a bleskozvodu sa týkala rekonštrukcia aj v MŠ na Ulici D. Krmana. „Práce boli zamerané taktiež na stabilizáciu konštrukcie krovu, ktorý sa zosilnil prídavnou oceľovou konštrukciou. V budove boli realizované aj zateplenia stropu a podlahy. Uvedené práce predstavujú finančnú čiastku 71.533,18 eura,“ objasnil.

S opravami materských ako i základných škôl (ZŠ) počíta aj nový rozpočet na rok 2015. „Z dôvodu ich neudržateľného havarijného stavu je v rozpočte zahrnutý vyšší objem finančných prostriedkov, a to celkom 160.000 eur. Čiastočné opravy a rekonštrukcie sme naplánovali v základných školách na uliciach S. Chalupku, Rastislavova, Malonecpalská, Mariánska, Energetikov a P. Dobšinského,“ uviedla primátorka mesta Prievidza Katarína Macháčková. Dodala, že pre Základnú umeleckú školu L. Stančeka vyčlenilo mesto sumu na dokončenie zateplenia a Centrum voľného času Spektrum by sa malo dočkať rekonštrukcie strechy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM